Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Οι 4 λόγοι που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν «βλέπει» τουs "180" ...



Σε εκλογική ετοιμότητα η Κουμουνδούρου
Ξεκίνησε το "σκληρό πόκερ" για την προεδρική κάλπη, τα επιτελεία της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναζητούν τα "μαγικά" νούμερα "180" και "121" αντίστοιχα, ενώ το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών είναιγια όλους πιο ορατό από ποτέ.
Οι παροικούντες την Κουμουνδούρου, έχουν πάρει ήδη θέση… μάχης, και από την ώρα που η κυβερνητική εκπρόσωπος ανακοίνωσε την επίσπευση της προεδρικής εκλογής, -την οποία αποδέχτηκαν με ικανοποίηση και αισιοδοξία-, έκτοτε επιδίδονται σε μπαράζ συσκέψεων υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.
Οι 155 είναι πολύ μακρία από τους «180»
"Οι 155 είναι πάρα πολύ μακριά και δεν έχουν απόθεμα. Αυτή τη στιγμή ο Σαμαράς ζητάει την έγκριση στο email της τρόικας. Εάν δηλαδή, θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα" έλεγε στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας τον τόνο των επόμενων ημερών. Στο "δια ταύτα" και μεταφράζοντας την κίνηση εκ μέρους της κυβέρνησης να επισπεύσειτη διαδικασία της προεδρικής εκλογής, το ίδιο στέλεχος εξηγούσε πως , για τον ΣΥΡΙΖΑ η εν λόγω επιλογή σημαίνει πως η παρούσα κυβέρνηση θέλει να συνεχίσει να εφαρμόζει ταεπώδυνα μέτρα που έχουν να κάνουν με τοασφαλιστικό, λοκ άουτ κ.α.
«Ναι» στην προεδρική εκλογή, σημαίνει αποδοχή του e-mail με τα νέα μέτρα
"Αυτή τη στιγμή είμαστε στο και… πέντε. Για τον ΣΥΡΙΖΑ το επίδικο είναι "ναι ή όχι στο email με τα νέα μέτρα" επέμενε η ίδια κορυφαία προεδρική πηγή, προσθέτοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλει σε καμία περίπτωση να εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα, γι' αυτό και ζητάει εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από μια νέα Βουλή, στην οποία θα αποτυπώνονται οι πραγματικοί συσχετισμοί.
«Οι ξένοι θέλουν καθαρό τοπίο και διαπραγμάτευση με ΣΥΡΙΖΑ»
Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν πως έχει προηγηθεί ένας κύκλος βολιδοσκόπησης εκ μέρος των ξένων προς τους ίδιους, και πάνω σε αυτή τη βάσηδιατύπωναν το επιχείρημα ότι "οι ξένοι θέλουνεμε τη δίμηνη παράταση- ούτως ώστε όταν θα έχει έρθει η ώρα να ξεκαθαρίσει το τοπίο-, διαπραγματευτής να είναι ο Τσίπρας ", αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί ότι δεν έχει το κλειδί των εξελίξεων ο Αντώνης Σαμαράς.
«ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σέρνονται σε αυτή την επιλογή»
Άλλο κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου, μετά το πέρας της σύσκεψης που είχε έως αργά το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας στα γραφεία του κόμματος παρουσία των κκ Παππά, Σκουρλέτηκαι Φλαμπουράρη, έλεγε με εδραιωμένη πεποίθηση ότι δεν θα πιάσουν τους 180 πως "με διαπιστωμένα τα αδιέξοδα η κυβέρνηση σέρνεται σ' αυτή την επιλογή", αναφέροντας πως η μοναδική δυνατότητα που της δίνεται είναι να μην ανοίξει τη συζήτηση των δεσμεύσεων, τα οποία έχουν φανεί στα email.
Τέλος, στις 10.00πμ συνεδριάζει στη Βουλή το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προκειμένου οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ να επεξεργαστούν τις περαιτέρω κινήσεις τους, ενώ με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται στις 13.00μμ  η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα σε εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση του κόμματος για τον τουρισμό.









































http://www.kontranews.gr/politiki/item/27483-syriza-180

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com