Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Τεταμένο το κλίμα στο Διδυμότειχο για το έργο της ανακαίνισης του Τεμένους Βαγιαζήτ ...


Μία … «όμορφη», γιορτινή (;) ατμόσφαιρα επικρατεί στο κέντρο του Διδυμοτείχου, όπου εδώ και περίπου 20 μέρες έχει ξεκινήσει το έργο της ανακαίνισης του ιστορικού Τεμένους Βαγιαζήτ. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και οι αλλαγές που έχει επιφέρει η έναρξη υλοποίησης του σπουδαίου αυτού έργου έχουν προκαλέσει αντιδράσεις σε κατοίκους και επαγγελματίες, οι οποίοι καταγγέλλουν το δήμο για παντελή έλλειψη ενημέρωσης.
Πρόκειται για το έργο της «Εγκατάστασης εξωτερικού στεγάστρου προστασίας και εσωτερικών ικριωμάτων», προϋπολογισμού άνω των 2 εκ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να συμβάλλει στην προστασία και περαιτέρω ανάδειξη του μοναδικού αυτού μνημείου. Για την υλοποίηση των εργασιών, έχει τοποθετηθεί, όπως προβλέπεται, αλουμινένια περίφραξη, ύψους 3 μέτρων, προκειμένου να λειτουργήσει το εργοτάξιο. Κι ενώ το έργο, ως έργο, το θέλουν όλοι στο Διδυμότειχο, αναγνωρίζοντας τη σημασία του, η έλλειψη ενημέρωσης από την πλευρά του δήμου, τόσο προς τους κατοίκους της περιοχής, όσο και προς τους επαγγελματίες, αναφορικά με την εκτιμώμενη διάρκεια των παρεμβάσεων, αλλά και με τις αλλαγές που θα επιφέρει στο κέντρο της πόλης, έχει δημιουργήσει ένα τεταμένο κλίμα. Το κλίμα αυτό, επιδεινώθηκε μάλιστα χθες, αφού με την παρουσία της τροχαίας, βεβαιώθηκαν πρόστιμα για πάρκινγκ σε σημεία που πλέον, λόγω των έργων, δεν επιτρέπεται η στάθμευση.
Προβληματίζονται οι επαγγελματίες
Μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ», ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων και Βιοτεχνών Διδυμοτείχου και Περιφέρειας Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, ξεκαθάρισε πως το έργο της αναστύλωσης του τεμένους είναι σπουδαίο και αποδεκτό από όλους στο Διδυμότειχο.
Ωστόσο, το πρόβλημα προκύπτει από τη σιωπή που έχει επιδείξει ο δήμος και οι αρμόδιες υπηρεσίες του, αναφορικά με τις αλλαγές που κάθε μέρα… ανακαλύπτουν κάτοικοι και επαγγελματίες στο κέντρο της πόλης.
«Το βασικότερο πρόβλημα είναι η έλλειψη ενημέρωσης προς κατοίκους της περιοχής και επαγγελματίες. Θα περίμενε κανείς πως προτού παρθούν οι αποφάσεις, θα υπήρχε ενημέρωση για όλα αυτά που αλλάζουν στο κέντρο του Διδυμοτείχου και που σαφώς επηρεάζουν την καθημερινότητα και την εργασία μας», σημειώνει ο κ. Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας ότι κανείς δεν έχει απαντήσει από το δήμο στις επιστολές του συλλόγου για το τι μέλλει γενέσθαι, ούτε για το πόσο θα διαρκέσει αυτό το έργο ούτε για τις αλλαγές που επιφέρει στην κυκλοφορία και την αγορά της πόλης.
«Μπαίνουν κολωνάκια που οριοθετούν τον δρόμο και την πλατεία, επιβάλλονται πρόστιμα για παράνομη στάθμευση, σε σημεία που κάτοικοι, επαγγελματίες και καταναλωτές πάρκαραν χωρίς πρόβλημα τόσα χρόνια. Κι όλα αυτά, σε μία περίοδο που ο κόσμος περιμένει να κάνει τα ψώνια του, για τα οποία συνήθως μετακινείται με το αμάξι του, και οι έμποροι να ανασάνουν λίγο από την αναδουλειά. Και βεβαίως, υπάρχουν και οι εργαζόμενοι. Αν υπάρξει μείωση της επισκεψιμότητας, είναι πιθανό να υπάρξει και μείωση των θέσεων εργασίας», αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Σημειώνεται πως οι έμποροι της περιοχής διεκδικούν ακόμη το δικαίωμά τους στην ενημέρωση με συγκέντρωση υπογραφών, τις οποίες θα αποστείλουν στον δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com