Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

“Συνεκμετάλλευση της Κυπριακής ΑΟΖ ή αλλιώς πάμε σε ΠΟΛΕΜΟ” ...


Εκεί που μας χρωστάγανε πάνε να μας πάρουνε και το… βόδι. Σε αυτή τη λογική κινείται η Τουρκία και… αυτή ακριβώς την πολιτική του Ερντογάν εκφράζει μέσα από ένα άκρως προκλητικό δημοσίευμα η εφημερίδα «Χουριέτ» για την Κυπριακή ΑΟΖ φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να μιλάει για πόλεμο σε περίπτωση που τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων δεν μοιραστούν και ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δεν καθίσει και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού στα μέτρα βέβαια της Άγκυρας.
«Θα μπορούσε να είναι το Piri Reis, το Barbaros, ή το Selim II που θα αυξήσει την ένταση στην περιοχή; Αν οι Ελληνοκύπριοι συνεχίσουν να πιστεύουν πως είναι οι μοναδικοί ιδιοκτήτες του νησιού και να σφυρηλατούν σχέσεις με την Ελλάδα, την Αίγυπτο και το Ισραήλ, σχέσεις που αντίκεινται στην Τουρκία, τόσο θα τίθεται σε κίνδυνο η ειρήνη», καταλήγει στο άρθρο της η «Χουριέτ» μετά από ένα παραλήρημα κατά της Κύπρου και του Ελληνισμού.
Γίνεται σαφές στο σημείο αυτό πώς η Άγκυρα ανησυχεί ιδιαίτερα από την ενίσχυση του άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, εν’ όψει και της τριμερούς συνάντησης Σαμαρά-Αναστασιάδη-Σίσι στις 8 Νοεμβρίου στο Καίρο, όπως επίσης και από το ενδιαφέρον της Αιγύπτου που κινείται εναντίον της Τουρκίας να συμβάλει στην αξιοποίηση των Κυπριακών κοιτασμάτων μέσω των δικών της τερματικών σταθμών.
«Τώρα η άλλη πλευρά περιμένει από τον Τζο Μπάιντεν να πιέσει τους Τούρκους να κάνουν ένα βήμα πίσω και να αποσύρουν τα πλοία τους, έτσι ώστε ο Αναστασιάδης να επιστρέψει στις συνομιλίες. Πηγαίνοντας κάποιος στο κρεβάτι με γεμάτο στομάχι, μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο για την υγεία», σημειώνει η τουρκική εφημερίδα σε μία ένδειξη ακόμη αλαζονείας και αποφασιστικότητας να προκαλέσει σύρραξη στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Η τουρκική εφημερίδα στο άρθρο της, αφού κάνει το άσπρο-μαύρο κατά τη συνήθη τουρκική πρακτική για την εισβολή στην Κύπρο φτάνει στο σημείο να ισχυριστεί πώς οι ελληνοκύπριοι προσπαθούν ειδικά μετά την ένταξή του στην ΕΕ, να αφομοιώσουν την τουρκοκυπριακή πλευρά και να σφετεριστούν τα δικαιώματά τους στο έδαφος και τους πόρους του νησιού.
«Στις τελευταίες διακοινοτικές συζητήσεις ο Αναστασιάδης έψαχνε ένα πρόσχημα για να αποχωρήσει. Ήταν η παρουσία του Barbaros. Μήπως ήταν η πρώτη φορά που η Τουρκία έκανε αισθητή την παρουσία της στην περιοχή; Όχι! Κάθε φορά που οι Έλληνες έκαναν κάτι για τους Ελληνοκύπριους, έκανε και η Τουρκία κάτι για τους Τουρκοκύπριους», αναφέρει η Χουριέτ.
Εξομοιώνει πλήρως δηλαδή το δικαίωμα της Λευκωσίας να κάνει έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στο σπίτι της με την πρωτοφανή πρόκληση της Άγκυρας να υπερασπιστεί το ψευδοκράτος στέλνοντας το «Barbaros» να κάνει έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ παρουσία μάλιστα πολεμικών πλοίων.
Είναι γνωστό πώς η Τουρκία χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ για να περάσει τη γραμμή της και να κάνει την προπαγάνδα της ή ακόμη και να προκαλέσει μια κρίση, όπως έγινε στα Ίμια, η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε πολεμική σύρραξη. Το δημοσίευμα αυτό δείχνει πώς η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να αυξήσει την ένταση και δεν δέχεται τις συστάσεις κανενός για αποκλιμάκωση.





















http://www.makeleio.gr/?p=201499



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com