Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ στο 401 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ...




Επισκέφθηκαν σήμερα το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος, υπεύθυνος του τομέα Άμυνας, και οι Ελ. Αυλωνίτου και Βασ. Χατζηλάμπρου, μέλη της ΕΚΚΕ Άμυνας, μαζί με τον Στ. Κοκκορόγιαννη, μέλος του τομέα της Άμυνας, και μέλη της οργάνωσης εργαζομένων στο Υπουργείο.
Συναντήθηκαν με τη διοικήσεις του νοσοκομείου και του σωματείου των εργαζομένων (πολιτικό προσωπικό) και επισκέφθηκαν τους χώρους του νοσοκομείου έχοντας άμεση επαφή με τους ίδιους τους εργαζόμενους.
Τα κρίσιμα προβλήματα που αναδείχθηκαν αφορούν στην οικονομική ασφυξία του ιδρύματος και την έλλειψη προσωπικού, κυρίως νοσηλευτικού και τεχνικού αλλά και βοηθητικού, που μειώθηκε δραματικά τα τελευταία χρόνια.
Ενώ αυξήθηκε ο πληθυσμός που καλύπτει το 401 –να σημειωθεί ότι για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας εφημερεύει επί 24ωρου βάσεως, με πολλά χειρουργικά και τραυματολογικά περιστατικά- εν τούτοις 12 μόνιμοι εργαζόμενοι με πολλά χρόνια δουλειάς βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Δηλαδή υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις και, παρόλα αυτά, από αυτές τις  ειδικότητες απολύονται οι εργαζόμενοι.
Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν σε ένα πλήθος προβλημάτων αλλά ξεχωρίζει η απαίτηση να γυρίσουν πίσω οι άνθρωποι που βγήκαν σε διαθεσιμότητα.
Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού και τα οικονομικά προβλήματα δημιουργούν συνθήκες οριακής λειτουργίας και για τους θεράποντες και για τους ασθενείς.
Η επίσκεψη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ, με 3 βουλευτές της Άμυνας και τα υπόλοιπα στελέχη που τους πλαισίωναν, δημιούργησε κλίμα θετικό για το ενδιαφέρον που επεδείχθη, και αυτό εκφράστηκε τόσο από τον πρόεδρο και το αντιπρόεδρο του σωματείου όσο και από τους απλούς εργαζόμενους που συνάντησαν στους διαδρόμους και στους χώρους εργασίας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com