Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΚΑΙΡΟ--ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ - Τρίτη δύναμη ο Λαϊκός Σύνδεσμος-X.A.



Προβάδισμα, με 3,9, του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση της Καπα Research που δημοσιεύει η εφημερίδα το «Βήμα».



Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 27,4 των ερωτηθέντων έναντι 23,5 της ΝΔ, η ΧΑ 6,4, το ΠΑΣΟΚ 5,8, το ΠΟΤΑΜΙ, 5,6, το ΚΚΕ 5,3, οι ΑΝΕΛ 3,8, ο ΛΑΟΣ 1,6 και η ΔΗΜΑΡ 1,1%. 


Ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα, στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός, συγκεντρώνοντας το 42,5% έναντι 36,1% του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 


Ένας στους δύο πολίτες (το 50,8%) θα ήθελε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή, χωρίς να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές ενώ το 42,3% επιθυμεί ο Πρόεδρος να εκλεγεί από νέα Βουλή η οποία θα προκύψει μετά από εκλογές. 


Το 52,4% μάλιστα θεωρεί πως οι πρόωρες εκλογές θα ήταν αρνητική εξέλιξη για την οικονομία της χώρας και την ελληνική κοινωνία, την ώρα που το 46,5% δηλώνει πως δεν έχουμε αποφύγει τον κίνδυνο της εξόδου της χώρας από το ευρώ έναντι του 45,2% που θεωρεί πως δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.


Το 40,3% θεωρεί πως καταλληλότερη κυβέρνηση θα ήταν αυτή που θα είχε ως κορμό της τη ΝΔ ενώ το 39,5% τον ΣΥΡΙΖΑ.



















defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com