Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Οι Αμερικανοί της Citigroup βλέπουν εκλογές μέχρι τον Μάρτιο και νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ...


Ο γνωστός οίκος Citigroup προβλέπει εκλογές στην Ελλάδα τον Μέχρι τον Μάρτιο και νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και υπό αυτές τις συνθήκες κάνει μία προβολή των μετοχών που θα μπορούσαν να ωφεληθούν από την άνοδο μιας καθαρά αντιμνημοναικής δύναμης στην εκουσία.
Σύμφωνα με τη Citigroup, λοιπόν, οι μετοχές που δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από μια πιθανή αλλαγή του πολιτικού σκηνικού είναι αυτές του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και της Εθνικής.
Καθεμία από αυτές τις μετοχές έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που την καθιστούν απρόσβλητη από πιθανές πολιτικές αλλαγές. Συγκεκριμένα, οι μετοχές του ΟΤΕ, της ΔΕΗ είναι φτηνές, τη στιγμή που αναμένεται η ιδιωτικοποίηση της «μικρής ΔΕΗ», επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η Citigroup σημειώνει πως μια αριστερή κυβέρνηση θα προχωρούσε σε μια ριζική αναδιοργάνωση της επιχείρησης.
Τέλος, για την Εθνική σημειώνει πως κατέχει πολύ καλή θέση στον τραπεζικό κλάδο, καθώς έχει τον χαμηλότερο δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Η Citigroup πραγματοποιεί και την καθιερωμένη πολιτική ανάλυση στο τελευταίο της σημείωμα, θεωρώντας πως με την ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση και ο Αντώνης Σαμαράς «αγόρασαν χρόνο», αλλά η πιθανότητα να βρεθούν 180 βουλευτές για να εκλεγεί ΠτΔ από την παρούσα Βουλή είναι μικρή.
Η αποτυχία εκλογής Προέδρου θα προκαλέσει εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, θα είναι το πρώτο κόμμα. Γι' αυτό οι πρόωρες εκλογές και μια κυβέρνηση που θα περιλαμβάνει ή θα έχει ως κυρίαρχο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ (που είναι κόμμα που αντιτίθεται στο bail-out) φαντάζει ως πολύ πιθανή εξέλιξη.
Για να συμπληρώσει η Citigroup: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει εκτεταμένη διαγραφή χρέους και λιγότερη λιτότητα - περιλαμβάνοντας μια αντιστροφή του νόμου του ΕΝΦΙΑ και υψηλότερου κατώτατου μισθού».
Οι οικονομολόγοι της Citigroup από τις 3 Οκτωβρίου έχουν τονίσει ότι χρειάζεται μια εκτεταμένη διαγραφή χρέους, που είναι αναγκαία για να αποκατασταθεί μια δημοσιονομική διατηρησιμότητα.
 


















defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com