Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών είναι η χαριστική βολή για την κυβέρνηση ....



Η μνημονιακή συγκυβέρνηση δείχνει να έχει χάσει κάθε ανοχή και στήριξη από τους διεθνείς τοκογλύφους. Οι Βρυξέλλες διεμήνυσαν ξεκάθαρα ότι μετά τον Δεκέμβριο του 2014 λήγει η περίοδος αναστολής των πλειστηριασμών. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν  Γίρκι Κατάινεν «κάρφωσε» την κυβέρνηση και άδειασε τον Δένδια για το συγκεκριμένο θέμα, ξεκαθαρίζοντας ότι οι πλειστηριασμοί ξεκινούν κανονικά από την αρχή του 2015.
Ακόμη ένα «φίλιο χαστούκι» στην κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται πλέον σε μια κατάσταση πλήρους κατάρρευσης. Ο Κατάινεν, με τα όσα δήλωσε, δεν άφησε κανένα περιθώριο για παρερμηνείες και δεύτερες αναγνώσεις. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι το «προσωρινό καθεστώς όσον αφορά τις δημοπρασίες των οφειλετών για πρώτη κατοικία» λήγει στο τέλος του 2014 και παρέπεμψε στην δέσμευση της εγχώριας κυβέρνησης να καταρτίσει ένα σχέδιο για την δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής ασφάλειας με βάση εισοδηματικά κριτήρια. Επί της ουσίας, η τοποθέτησή του θυμίζει εκείνη της αλήστου μνήμης παλαιότερη δήλωση των τροϊκανών: «Βάλτε τους άστεγους σε τροχόσπιτα»…
Όπως καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία θα αποτελέσει την χαριστική βολή στο κυβερνητικό πτώμα. Οι όποιες «ρυθμίσεις» που ετοιμάζει η κυβέρνηση μοιάζουν σαν την ασπιρίνη που προσφέρεται για την θεραπεία του καρκίνου. Γιατί η συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής οδηγεί στην λογική της κινούμενης άμμου και σε νέα αδιέξοδα, καθώς δεν συνοδεύεται από κανένα σοβαρό και εμπεριστατωμένο πλάνο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, ενταγμένη σε ένα Εθνικό Σχέδιο με ξεκάθαρα αναπτυξιακά μέτρα για την Χώρα.
Η κυβέρνηση οδηγείται στην πλήρη κατάρρευση, ακριβώς επειδή στάθηκε συνειδητά ανίκανη να δώσει μια ουσιαστική προοπτική εξόδου από την κρίση και να πείσει τον Ελληνικό Λαό ότι οι μεγάλες θυσίες τους άξιζαν τον κόπο επειδή έπιασαν τόπο. Πλέον, πνίγεται στα προαπαιτούμενα μέτρα, που η ίδια είχε δεσμευθεί απέναντι στους δανειστές, χωρίς να μπορεί να εξασφαλίσει κανένα σωσίβιο διάσωσης. Έχει πάψει πια να έχει στήριξη από τους τοκογλύφους-αφεντικά της, οι οποίοι ενδιαφέρονται πλέον για την νέα μετεκλογική κατάσταση και την καινούργια κυβέρνηση που θα προκύψει ώστε να απλώσουν τα πλοκάμια τους και στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο εσωτερικό όχι απλώς έχουν απολέσει οριστικά και αμετάκλητα την στήριξη και την ανοχή των Ελλήνων, αλλά έχουν γίνει κυριολεκτικά λαομίσητοι.

Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com