Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

300 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά της χθεσινής νεροποντής - Η κυβέρνηση απλός "θεατής" ...



Για άλλη μια φορά ο Έλληνας πολίτης βρέθηκε εκτεθειμένος στα τερτίπια του καιρού, με την ελληνική κυβέρνηση να είναι θεατής.Δεκατέσσερα εκατοστά νερού έπεσαν μόλις σε μιάμιση ώρα την Παρασκευή, προκαλώντας απίστευτες καταστροφές σε πολλούς δήμους της Αττικής. Χαρακτηριστικό είναι ότι υπό κανονικές συνθήκες, αν έβρεχε όλη την ημέρα, το ύψος της βροχής θα έφτανε τα 5 εκατοστά, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Σεραφείμ Τσόκα. 
 
Από το πρωί του Σαββάτου τα συνεργεία των Δήμων και των συναρμόδιων υπηρεσιών ξεκίνησαν την καταγραφή των ζημιών στο Περιστέρι, τη Νίκαια και τις υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν από τη νεροποντή. 
 
Οπως ξεκαθάρισε ο κ. Τσόκας, δεν υπάρχουν αναφορές για αγνοούμενους, ενώ προβλήματα έχουν αναφερθεί σε 10 δήμους. Επιπλέον, εκτιμάται ότι τα νερά παρέσυραν 250-330 αυτοκίνητα. Επίσης ζημιές υπάρχουν σε σπίτια και καταστήματα. 
 
Χαρακτηριστικό είναι πως την Παρασκευή έγιναν 850 κλήσεις για επέμβαση της πυροσβεστικής για άντληση υδάτων και- σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή του Σώματος, Δημοσθένη Αναγνωστάκη- μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου τα 80 συνεργεία της θα έχουν αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά.
 
Οι Δήμαρχοι Περιστερίου και Ίλιον, Ανδρέας Παχατουρίδης και Νίκος Ζενέτος παρείχαν το βράδυ προσωρινή στέγαση σε οικογένειες που χρειάστηκαν βοήθεια. Σύμφωνα με τον κ. Παχατουρίδη, το πρόβλημα προκλήθηκε πέραν του όγκου της βροχής και σε δύο παλιά σπίτια που έχουν κτιστεί σε λάθος σημείο.
 
Με τα σπίτια αυτά είπε έχει υπάρξει ξανά πρόβλημα τρεις φορές στο παρελθόν. Από την πλευρά του ο κ. Ζενέτος είπε ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί με το αντιπλημμυρικό της οδού Καλπακίου που εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής. Πρόσθεσε μάλιστα πως αν είχαν προχωρήσει τα έργα 200 μέτρα περισσότερο δεν θα υπήρχε το πρόβλημα.
 
 



























defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com