Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

TO 45% ΤΩΝ ΣΚΩΤΣΕΖΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ. ΙΣΧΥΡΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ,..




Θα συνεχίσει να ακούγεται στα “Χάιλαντς” της Σκωτίας, ο ύμνος της Μεγάλης Βρετανίας “God Save the Queen”(και ο Θεός σώζει την βασίλισσα) , αφού το καθεστώς τρομοκρατίας για την επόμενη ημέρα της Ανεξαρτησίας, λύγισε τους Σκωτσέζους…
Το ποσοστό, το οποίο μπορεί να διαμορφωθεί κοντά στο 55% προς 45% ωστόσο αφήνει πίσω του μια βαθιά πληγή στη Σκωτία…
Η ανεξαρτησία μπορεί να έμεινε ένα άπιαστο όνειρο όπως δείχνουν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος όμως υπάρχει και άλλη ανάγνωση.
Τα πράγματα θα πρέπει πριν ακόμη ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα να θεωρούνται δεδομένα, ήδη μάλιστα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον συνεχάρη τον επικεφαλής της εκστρατείας κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας Αλιστερ Ντάρλινγκ.
“Μίλησα με τον Αλιστερ Ντάρλινγκ και του έδωσαν συγχαρητήρια για την επιτυχή εκστρατεία”, έγραψε τον λογαριασμό του στο Twitter ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος θα είχε βρεθεί σε εξαιρετικά επισφαλή θέση εάν το “ναι” είχε επικρατήσει στην ιστορική ψηφοφορία.
Το ποσοστό του “όχι” στην ανεξαρτησία της Σκωτίας θα φθάσει το 55%, έναντι 45% για το “ναι”, σύμφωνα με την πρόβλεψη που μεταδίδει το BBC.
Ωστόσο πλέον μιλάμε για μια περιοχή που κατά το ήμισυ δεν επιθυμεί την παραμονή της στη Βρετανία. Το “όχι” φαίνεται πως ήταν επιλογή φόβου έναντι των οικονομικών δυσκολιών, όπως άλλωστε ήταν και η ένωση πριν 307 χρόνια…
Το… μεγάλο ξεκαθάρισμα μπορεί να έγινε με το δημοψήφισμα, παράλληλα όμως επιβεβαιώθηκε και η άρνηση πολλών να εντάσσονται σε ένα ενιαίο κράτος και μάλιστα για πρώτη φορά με τόσο επίσημο τρόπο.
Παρά την ήττα εκείνων που επιθυμούν την ανεξαρτησία το νόμισμα διαβάζεται και από την πίσω όψη, πλέον γνωρίζουν ότι οι μισοί πολίτες της χώρας αυτής δεν επιθυμούν κοινή μοίρα με την υπόλοιπη Βρετανία.
———————————————–

Παραδοχή της ήττας από τον πρωθυπουργό Αλεξ Σάλμοντ – Διάγγελμα του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον: «Οι Σκωτσέζοι κράτησαν την Βρετανία των τεσσάρων εθνών ενωμένη» – Ξεπέρασε το 85% η συμμετοχή στο δημοψήφισμα

Οι ψηφοφόροι στη Σκωτία απέρριψαν την ανεξαρτησία από τη Βρετανία, επιλέγοντας να διατηρήσουν μια ένωση που κρατά περισσότερο από 300 χρόνια. Με ποσοστό συμμετοχής στο ιστορικό δημοψήφισμα άνω του 85%, οι Σκωτσέζοι ψήφισαν κατά της ανεξαρτησίας και της απόσχισης από το Ηνωμένο Βασίλειο σε ποσοστό 55%, με καταγεγραμμένες πλέον σχεδόν το σύνολο των ψήφων και στις 32 περιφέρειες.
«Οι άνθρωποι της Σκωτίας μίλησαν και έδωσαν ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα. Κράτησαν την χώρα μας των τεσσάρων εθνών ενωμένη». Με αυτά τα λόγια χαιρέτησε το αποτέλεσμα του ιστορικού δημοψηφίσματος στη Σκωτία ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον. Στις επίσημες δηλώσεις που έκανε ο Κάμερον στις 09:00, ώρα Ελλάδος, είπε απευθυνόμενος στη Σκωτία: «Σας ακούμε. Και τώρα τα εκατομμύρια φωνές στην Αγγλία δεν πρέπει να αγνοηθούν». «Έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε τον τρόπο που οι Βρετανοί κυβερνώνται, προς το καλύτερο», πρόσθεσε. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com