Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Εισαγγελέας για τις καταγγελίες Ρακιντζή για επώνυμους κατηγορουμένους .....




Εισαγγελέας θα διερευνήσει τις βαρύτατες καταγγελίες του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, περί μεθοδευμένης απαλλαγής επώνυμων κατηγορουμένων, καθώς και παραγραφής αδικημάτων.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, με παραγγελία της προς τον Αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Δημήτριο Δασούλα ζητεί τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και από ποιους έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα. Τις εν λόγω καταγγελίες ο κ. Ρακιντζής διατύπωσε ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Ειδικότερα, η κ. Κουτζαμάνη αναφέρει στη σχετική παραγγελία της:
«Προς
Τον κ. Δημήτριο Δασούλα
Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Σας διαβιβάζουμε φύλλα ημερησίων εφημερίδων, στα οποία περιέχονται δηλώσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής περί μεθοδευμένης παραγραφής αδικημάτων, περί τείχους ασυλίας και διακριτικής μεταχείρισης επωνύμων που απαλλάσσονται με την έκδοση βουλευμάτων αντί της παραπομπής τους στο ακροατήριο κλπ. καθώς και αντίγραφο της 7ης σελίδας της προσφάτως δημοσιοποιηθείσας Ετήσιας Έκθεσης για το έτος 2013 του ιδίου και παρακαλούμε να ενεργήσετε, στα πλαίσια των καθηκόντων σας, κατ' άρθρο 29 παρ. 4 ΚΠοινΔ, προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διακριβωθεί αν έχει τελεσθεί ή μη εκ μέρους δικαστικών ή εισαγγελικών λειτουργών παράβαση των άρθρων 239 ή 259 ΠΚ ή άλλες συναφείς με την άσκηση των καθηκόντων τους παραβάσεις.»


































newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com