Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Οργή στη Κύπρο για την μυστική συνάντηση του Βρετανού Υπουργού Ευρώπης με τον “υπουργό εξωτερικών” του ψευδοκράτους! ...




Το Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του καταδικάζει την πραγματοποιηθείσα συνάντηση στη Βουλή των Κοινοτήτων μεταξύ του Βρετανού Υπουργού Ευρώπης Ντέιβιντ Λίντινγκτον και του λεγόμενου υπουργού εξωτερικών του ψευδοκράτους Οζντίλ Ναμί… η οποία όπως επισημαίνει “έγινε παρά τα έντονα και επανειλημμένα διαβήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας σε διάφορα επίπεδα, τα οποία δεν εισακούστηκαν από το Λονδίνο”.
Σύμφωνα με το politis-news.com το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας εκφράζει έντονη λύπη και απογοήτευση, σημειώνοντας πως “τέτοιες συναντήσεις καταστρατηγούν τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών 541 και 550, τα οποία το Ηνωμένο Βασίλειο συνέταξε και προώθησε”.
“Η απάντηση του Foreign Office αλλά και οι εξηγήσεις της βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας στη Λευκωσία σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ότι δεν αναγνωρίζουν το ψευδοκράτος δεν μπορούν να θεωρηθούν ικανοποιητικές. Η μη αναγνώριση του ψευδοκράτους από το Λονδίνο εξυπηρετεί και τα βρετανικά συμφέροντα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.
“Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την πραγματοποιηθείσα συνάντηση στη Βουλή των Κοινοτήτων μεταξύ του Βρετανού Υπουργού Ευρώπης, κ. David Lidington και του κ. Ναμί, o οποίος παρουσιάζεται ως `υπουργός εξωτερικών` της παράνομης αποσχιστικής οντότητας στα κατεχόμενα. Και αυτό παρά τα έντονα και επανειλημμένα διαβήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας σε διάφορα επίπεδα, τα οποία δεν εισακούστηκαν από το Λονδίνο”, σημειώνεται.
Σ’ ότι αφορά στη θέση του Λονδίνου ότι στόχος τους είναι η διατήρηση επαφών και με τις δύο κοινότητες, αναφέρεται πως “το μόνο αποτέλεσμα της εν λόγω συνάντησης είναι να παράσχει βήμα στον κ. Ναμί, επιτρέποντάς του να επιδίδεται σε παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, και να αυτοαποκαλείται «υπουργός εξωτερικών» ο οποίος πραγματοποιεί υψηλού επιπέδου επαφές”.
Φόρεϊν Όφις: Ήταν ιδιωτική συνάντηση, τίποτα άλλο
Η στάση της βρετανικής κυβέρνησης επί της Κύπρου δεν έχει αλλάξει και το Λονδίνο εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει το ψευδοκράτος, δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις αναφερόμενος στη συνάντηση του Υπουργού Ευρώπης Ντέιβιντ Λίντινγκτον με τον λεγόμενο «υπουργό Εξωτερικών» Οζντίλ Ναμί στο Λονδίνο.
«Η θέση μας δεν έχει αλλάξει: δεν αναγνωρίζουμε την ούτω καλουμένη ‘Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου’. Ως εκ τούτου, δεν αναγνωρίζουμε τον τίτλο του ‘υπουργού’ για κανέναν άλλον εκτός από μέλη της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας», είπε ο αξιωματούχος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Επαναλαμβάνοντας δήλωση προς το ΚΥΠΕ του εκπροσώπου της Υπάτης Αρμοστείας του Η.Β. στη Λευκωσία, ο εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις πρόσθεσε πως «είναι σημαντικό το Ηνωμένο Βασίλειο, ως φίλος της Κύπρου και σθεναρός υποστηρικτής της διαδικασίας για διευθέτηση του Κυπριακού, να διατηρεί υψηλού επιπέδου επαφές και με τις δύο κοινότητες. Αυτό μας επιτρέπει να ενθαρρύνουμε τα δύο μέρη να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επανένωση της Κύπρου».
Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι επρόκειτο για ιδιωτική συνάντηση, λέγοντας ότι για τον λόγο αυτό ακριβώς δεν πραγματοποιήθηκε στο Φόρεϊν Όφις, αλλά σε αίθουσα του Κοινοβουλίου. Όπως συμπλήρωσε, «ο κ. Ναμί, ο οποίος βρισκόταν στο Λονδίνο κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, ζήτησε να δει τον κ. Λίντινγκτον. Ο κ. Λίντινγκτον με ευχαρίστηση δέχθηκε να έχει μία ιδιωτική συνάντηση με τον κ. Ναμί, που είναι ηγετικό μέλος της τουρκοκυπριακής κοινότητας και έχει παίξει έναν εποικοδομητικό ρόλο στη διαδικασία διευθέτησης του Κυπριακού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com