Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

23.000 λιγότεροι καθηγητές στη μέση εκπαίδευση τα τελευταία 4 χρόνια !!!




Σχεδόν κατά 23.000 μειώθηκαν οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μέσα σε μόλις 4 χρόνια σύμφωνα με τα στοιχεία που μας απέστειλε η ΟΛΜΕ. Με βάση αυτά προκύπτει ότι ο αριθμός των υπηρετούντων εκπαιδευτικών στις 30-6-2014 έφθασε τους 71.346 έναντι 94.264 το 2010.
Η μεγάλη μείωση στους καθηγητές οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη διαθεσιμότητα καθώς και στις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις που συνοδεύτηκαν από περιορισμένους διορισμούς, αφού στην εκπαίδευση, όπως έχει γράψει το newsbeast.gr, δεν εφαρμόστηκε ούτε το 1/10.
Αν δούμε τα στοιχεία ανά ειδικότητα διαπιστώνουμε ότι μέσα σε 4 χρόνια αποχώρησαν 4.863 φιλόλογοι, 2.757 μαθηματικοί και 2.316 εκπαιδευτικοί ΠΕ04 (φυσικοί, βιολόγοι, χημικοί κ.α.)
Ωστόσο χιλιάδες είναι οι αποχωρήσεις και σε άλλες ειδικότητες. Πιο αναλυτικά στους γυμναστές οι αποχωρήσεις φθάνουν τις 1.742 ενώ τετραψήφιο αριθμό αποχωρήσεων έχουν οι καθηγητές αγγλικών (1.692), γαλλικών (1.445), πληροφορικής (1.141). Κατά 1.841 μειώθηκαν και οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ18 όμως πιθανόν εδώ να εντάσσονται και εκπαιδευτικοί που οδηγήθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Ακολουθούν τα στοιχεία της ΟΛΜΕ μετά από την επεξεργασία που έκανε το news.gr ώστε να έχουν μια εικόνα οι εκπαιδευτικοί.
























defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com