Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Το ΣτΕ “τσάκισε” κι άλλο το ηθικό των δημοσίων υπαλλήλων:Συνταγματική η περικοπή του εφάπαξ ...





"Πράσινο φως" στις περικοπές στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων άναψε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείαςκρίνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, συνταγματικό το «ψαλίδι» λόγω μνημονίου. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης, και στο σκεπτικό της αναφέρει ότι οι περικοπές στο εφάπαξ δεν παραβιάζουν τις συνταγματικές διατάξεις που αφορούν την ισότητα, την αναλογικότητα, την κοινωνική ασφάλιση, την προστατευόμενη εμπιστοσύνη του διοικούμενου προς την Πολιτεία. Πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν την εν λόγω απόφαση να αποτελεί υπόδειγμα ώστε να τύχει ευρύτερης εφαρμογής για τα εφάπαξ υπαλλήλων όλων των κατηγοριών τα οποία θα έχουν πλέον , σύμφωνα με τη μνημονική υποχρέωση, καθαρά ανταποδοτικό χαρακτήρα.
Οι δικαστές απέρριψαν αίτηση ακύρωσης που είχε υποβάλει συνταξιούχος εκπαιδευτικός κατά της απόφασης του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων με την οποία της είχε χορηγηθεί μειωμένο εφάπαξ λόγω των μέτρων που ψηφίστηκαν για περικοπές αφού είχε συνταξιοδοτηθεί και περίμενε την καταβολή του εφάπαξ. Η εκπαιδευτικός που είχε ήδη 28 χρόνια και 8 μήνες ασφάλιση πήρε με καθυστέρηση δύο και πλέον ετών το μειωμένο εφάπαξ (31.2677 ευρώ). Με την προσφυγή της ζητούσε να της καταβληθεί το ποσό των 5.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση, χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματική την περικοπή καθώς πρόκειται για άδικη οικονομική επιβάρυνση της ευπαθούς πληθυσμιακής κατηγορία των συνταξιούχων. Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται να δημοσιευθεί μέχρι το τέλος του έτους.

















http://www.makeleio.gr/?p=174276

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com