Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα «βλέπουν» και οι Αμερικανοί ...




Πρόωρες εκλογές βλέπουν και οι Αμερικανοί, συνδέοντας τις με την αδυναμία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, από την παρούσα Βουλή.
Οι εξ Αμερικής αναλυτές προεξοφλούν αδιέξοδο, στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, καθώς, όπως εκτιμούν, η ελληνική οικονομία έχει εξαντλήσει τα όρια της.
Ειδικότερα, αυξημένους κινδύνους εντοπίζει η Bank of America Merrill Lynch για την Ελλάδα, καθώς θεωρεί ότι τα περιθώρια θετικών εκπλήξεων από την οικονομία έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος προειδοποιεί ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα είναι δύσκολες, ενώ “βλέπει” και πρόωρες εκλογές, μετά την αποτυχία εκλογής Προέδρου.
Όπως διαπιστώνουν οι αναλυτές του οίκου Ruben Segura-Cayuela και Αθανάσιος Βαμβακίδης με έκθεση  τους, αυτή τη στιγμή, από τους επιμέρους τομείς της οικονομίας, μόνο ο τουρισμός και οι πωλήσεις αυτοκινήτων επιδεικνύουν δυναμική, ενώ αντίθετα, η βιομηχανική παραγωγή βρίσκεται σε πτώση, ενώ οι εξαγωγές δεν έχουν ανοίξει ακόμα το βήμα τους. “Με λιγοστά περιθώρια για εκπλήξεις στην οικονομία, περιμένουμε ότι η προσοχή θα στραφεί στις θεσμικές και πολιτικές εξελίξεις”, σημειώνουν οι αναλυτές.
Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, η Bank of America Merrill Lynch προειδοποιεί ότι η αξιολόγηση θα είναι γεμάτη προκλήσεις και χρονοβόρα. Το πρόγραμμα κινείται μεν εντός τροχιάς, αλλά οι καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις παραμένουν (αποκρατικοποιήσεις, μαζικές απολύσεις, απολύσεις στο Δημόσιο, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων) και κάποιες πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη δημοσιονομική προσαρμογή. Όπως εξηγεί ο οίκος, η κυβέρνηση αναμένεται να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της για το 2014, όμως, ο πρωθυπουργός μόλις ανακοίνωσε φοροελαφρύνσεις, που δεν αποκλείεται να θέσουν σε κίνδυνο τους στόχους του 2015.


















http://www.kontranews.gr/politiki/item/18831-proores-ekloges-amerikanoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com