Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ Ο ΑΛΕΞ ΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ Μ.Κ.Ο.





Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία του στην 4η ειδική ανακρίτρια Δήμητρα Αυγουστοπούλου ο Αλέξανδρος Ρόντος για την υπόθεση της ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο αποναρκοθέτησης».

Ο Α. Ρόντος κατηγορείται για ψευδή βεβαίωση, απιστία και απάτη μαζί με άλλα πέντε άτομα. Σύμφωνα με την κατηγορία, το διάστημα από 10/7/2002 ως 24/1/2003 υπέγραψε διάφορα δικαιολογητικά εγκρίνοντας χρηματοδότηση στη ΜΚΟ για την υλοποίηση προγραμμάτων αποναρκοθέτησης στη Βοσνία και το Λίβανο συνολικού ύψους 2,3 εκατ. ευρώ (κατά την κατηγορία, το σύνολο των παράνομων χρηματοδοτήσεων για τη ΜΚΟ ανέρχεται σε 9 εκατ. ευρώ).
Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του ο Α. Ρόντος αρνήθηκε την κατηγορία υποστηρίζοντας ότι ο ρόλος του ως γενικός διευθυντής της υπηρεσίας διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών δεν περιλάμβανε τον έλεγχο της νομιμότητας των δικαιολογητικών για την έγκριση των χρηματοδοτήσεων αλλά ο ρόλος του ήταν πολιτικός και συγκεκριμένα «αφορούσε τη συνεργασία μου με τους αντίστοιχους διεθνείς φορείς και οργανισμούς ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με την ανάληψη των υποχρεώσεων της χώρας μας για την παροχή βοήθειας σε αναπτυσσόμενες και υπό μετάβαση χώρες μετά την ένταξη της Ελλάδος ως κράτος μέλος του ΟΟΣΑ, λόγω της μεγάλης εμπειρίας μου σε θέματα διεθνούς διπλωματίας και άσκησης εξωτερικής πολιτικής.»
Υποστηρίζει ότι μόνο δυο από τις βεβαιώσεις έγκρισης κονδυλίων χρηματοδότησης είναι υπογεγραμμένες από τον ίδιο ενώ οι υπόλοιπες που φέρουν την υπογραφή του, δεν είναι δικές του. Προσκομίζει μάλιστα και σχετική γραφολογική πραγματογνωμοσύνη για να καταδείξει τον ισχυρισμό του περί πλαστογραφίας. Επίσης υποστηρίζει ότι κατά τη διαδικασία εκταμίευσης των δόσεων προς τη ΜΚΟ καμία υπηρεσία δεν είχε επισημάνει οποιαδήποτε έλλειψη και αναφέρει ότι όλες αυτές οι αποφάσεις για τη λειτουργία και νομικό πλαίσιο των ΜΚΟ είχαν ληφθεί σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο διότι συνδέονταν με την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι που έχουν απολογηθεί υποστηρίζουν ότι την αρμοδιότητα για τον έλεγχο των ενταλμάτων πληρωμής την είχε η υπηρεσία διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας του ΥΠΕΞ.












































newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com