Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΣΤΙΣ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ!!!



Ρωσία και Κίνα εγκαταλείπουν σταδιακά το δολάριο στις διμερείς τους συναλλαγές
Η Μόσχα σκοπεύει πλέον να ενισχύσει τη συνεργασία της με την Κίνα με απώτερο στόχο την σταδιακή εγκατάλειψη του Αμερικανικού δολαρίου και την ολοένα και συχνότερη χρησιμοποίηση των νομισμάτων των δύο χωρών κατά τις διμερείς εμπορικές τους συναλλαγές, ως απάντηση στις νέες κυρώσεις της Washington κατά της Ρωσίας.
Ο πρώτος αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ρωσίας Igor Shuvalov και ο Αντιπρόεδρος της Κινεζικής κυβέρνησης Zhang Gaoli προχώρησαν την Τρίτη σε οικονομική συμφωνία που συμπεριελάμβανε την ενίσχυση της χρήσης του ρουβλίου και του yuan για τις διμερείς εμπορικές συναλλαγές.
«Δεν πρόκειται να ακυρώσουμε την ισχύ των παλαιών συμβάσεων, οι περισσότερες εκ των οποίων είχαν συναφθεί σε ονομαστικές αξίες δολαρίων», δήλωσε ο Shuvalov.
«Όμως, θα ενθαρρύνουμε τις εταιρείες των δύο χωρών να συνάπτουν ολοένα και περισσότερες συμφωνίες σε εθνικά νομίσματα, ώστε να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν συνάλλαγμα τρίτης χώρας», πρόσθεσε ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ρωσίας (σ.σ. pentapostagma.gr – ως τρίτη χώρα υποδεικνύει τις Η.Π.Α και προτρέπει τη σταδιακή εγκατάλειψη του δολαρίου για τις διμερείς συναλλαγές).
Υπό τη νέα οικονομική συμφωνία, οι τράπεζες της Ρωσίας θα μπορούν να δημιουργούν λογαριασμούς σε Κινεζικές τράπεζες, και οι ρωσικές εταιρείες θα μπορούν να δανειοδοτούνται από εταιρείες της Κίνας.
Όπως διαβάζουμε στο pentapostagma.gr η στρατηγική αυτή κίνηση έρχεται ως απάντηση στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας από τις Η.Π.Α και ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες, με την πρόφαση ότι η Ρωσία «υποστηρίζει φιλο-ρωσικές ομάδες στην Ουκρανία» και εκ του αποτελέσματος έχει«μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την Ουκρανική κρίση».
“Οι κυρώσεις αποτελούν μία σαφέστατα κακή εξέλιξη, αλλά βρισκόμαστε σε μία στιγμή όπου απαιτείται πραγματική προσπάθεια για την επέκταση της συνεργασίας (μας) με τις χώρες της περιφέρειας της Ασίας – Ειρηνικού», υπογράμμισε ο Shuvalov.
Ο Ρώσος αξιωματούχος αποκάλυψε επίσης ότι συζητήθηκαν και οι προτάσεις Κινεζικών εταιρειών για την επένδυση σε περισσότερα από 30 αναπτυξιακά προγράμματα σε Ρωσικά εδάφη.
Τα μεγάλα αναπτυξιακά προγράμματα συμπεριλαμβάνουν την κατασκευή δρόμων και γεφυρών, την ανάπτυξη πόρων, την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής καθώς και την ανάπτυξη των υποδομών μεταφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com