Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Πράκτορες παρακολουθούσαν την τουρκική κυβέρνηση - Κλήθηκε ο Αμερικανός πρέσβης για εξηγήσεις ...




Το Spiegel, επικαλούμενο έγγραφα που έχει δώσει στη δημοσιότητα ο Έντουαρτ Σνόουντεν, αποκαλύπτει ότι δεν ήταν μόνο οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, αλλά η αμερικανική NSA και η βρετανική GCHQ είχαν την Τουρκία ψηλά στις λίστα των «χωρών στόχων», την ίδια ώρα μάλιστα που συνεργάζονταν με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες για παρακολουθήσεις του PKK.
Σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάζει το Der Spiegel, οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν την Τουρκία πιο έντονα και από την Κούβα.
Πληροφορίες που αφορούσαν τις κινήσεις της τουρκικής κυβέρνησης και τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής της, στρατιωτικές πληροφορίες, πληροφορίες σχετικά με κρίσιμες υποδομές και σχετικές με την ενέργεια, αποτελούσαν βασικές προτεραιότητες των αμερικανικών πρακτόρων στην Τουρκία.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι Βρετανοί είχαν τοποθετήσει πράκτορές τους στο τουρκικό υπουργείο Ενέργειας, αλλά και σε τουρκικές εταιρείες πετρελαιοειδών. Παρακολουθούσαν και τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας, αλλά τον υπουργό Οικονομικών!
Άμεση ήταν η αντίδραση της Άγκυρας, καλώντας τον Αμερικανό πρέσβη για εξηγήσεις.








defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com