Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

"Σφαγή" στο Βόρειο Αιγαίο ...




Τη… σφαγή της Χίου φέρνουν στο μυαλό τα όσα εκτυλίσσονται τις τελευταίες μέρες στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων από το νεοεκλεγέν περιφερειακό συμβούλιο.
Όπως είναι ήδη γνωστό μετά την ακύρωση της εκλογής της Χριστίνας Καλογήρου από το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά και την αναμονή της τελικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, η θέση του Περιφερειάρχη παραμένει ανενεργή. Παρότι έγινε η ορκωμοσία των περιφερειακών συμβούλων εκκρεμεί ακόμη η ορκωμοσία της περιφερειάρχη.
Ωστόσο στο εσωτερικό του συνδυασμού της κ. Καλογήρου έχει δημιουργηθεί ένα παράξενο κλίμα καθώς μεγάλο μέρος των περιφερειακων συμβούλων αντιδρά στις αποφάσεις που προσπαθεί να περάσει η ίδια, πριν ορκιστεί και πριν τελεσφορήσει το ΣτΕ, καθώς θεωρούν ότι αν εκπέσει τελικώς από το αξίωμα δεν μπορεί με τις αποφάσεις της να δεσμεύσει για όλη την πενταετία τη νέα ηγεσία που θα προκύψει για την περιφερειακή αρχή Βορείου Αιγαίου.
Ως… μήλον της έριδος έχει αναδειχθεί τις τελευταίες ήμερες η θέση του γραμματέα της Περιφέρειας, αφού «εκλεκτός» της κ. Καλογήρου φέρεται να είναι ο πρώην αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αττικής Νίκος Κωστόπουλος. Όμως οι αντιδράσεις είναι έντονες καθώς θεωρούν ότι ο κ. Κωστόπουλος δεν έχει τα προσόντα να αντεπεξέλθει στην εν λόγω θέση κι αυτό προκύπτει από την μέχρι τώρα πορεία του.
Επίσης δεν μπορούν να κατανοήσουν τη «σπουδή» της κ. Καλογήρου που όρισε ως πρώτη προτεραιότητά της να επιβάλλει τον… «εκλεκτό» της, ανεξαρτήτως της έκβασης, που αφορά το αν θα ορκιστεί ή όχι η ίδια ως Περιφερειάρχης!
Θ.Δ.











http://www.paraskhnio.gr/sfagi-sto-voreio-aigaio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com