Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Έκκληση Οτσαλάν για γενική αντίσταση κατά των τζιχαντιστών ...





Έκκληση προς του Κούρδους να προχωρήσουν σε μία «γενικευμένη αντίσταση» εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία απηύθυνε ο φυλακισμένος ηγέτης του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν.
Ο ηγέτης της ένοπλης κουρδικής αυτονομιστικής οργάνωσης Κόμμα Εργατών του Κουρδιστάν (PKK), Αμπντουλάχ Οτζαλάν, ένωσε την φωνή του με αυτή των υπολοίπων ηγετικών στελεχών του PKK και απηύθυνε έκκληση στους Κούρδους να πάρουν μέρος σε μια «γενικευμένη αντίσταση» εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία, μετέδωσε το πρακτορείο Firat, το οποίο θεωρείται προσκείμενο στο κουρδικό κίνημα.
«Καλώ όλο τον κουρδικό λαό να ξεκινήσει μια γενικευμένη αντίσταση σε αυτόν τον ευρείας κλίμακας πόλεμο» δήλωσε ο Οτσαλάν στους δικηγόρους του που τον επισκέπτονται τακτικά στο νησί-φυλακή Ιμραλί στη βορειοδυτική Τουρκία, όπου εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης από το 1999 για «τρομοκρατία».
Ο ιστορικός ηγέτης του PKK κάλεσε επιπλέον τους κουρδικούς πληθυσμούς να «καθορίσουν την ζωή τους με βάση τον πόλεμο που μαίνεται αυτή τη στιγμή στο Κουρδιστάν».
Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν είχε καλέσει νωρίτερα σήμερα τους Κούρδους της Τουρκίας αλλά και τους πληθυσμούς των Κούρδων που ζουν στις γειτονικές χώρες να πάρουν τα όπλα και να πάνε να πολεμήσουν εναντίον των σουνιτών εξτρεμιστών.





















defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com