Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

ΦΩΤΟ--Ποιος είναι ο συνεργάτης του Μαζιώτη του οποίου το DNA βρέθηκε στο φουσκωτό της ληστείας ...





Ενας παλιός γνώριμος των αρχών και Νο 1 καταζητούμενος φέρεται να είχε ενεργό συμμετοχή στην κινηματογραφική ληστεία που έλαβε χώρα την Παρασκευή στο Δίστομο. Ο λόγος για τον ποινικό Γιώργο Πετρακάκο, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Νίκου Μαζιώτη.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα στο σκάφος επιβεβαίωσε αυτό που υποψιάζονταν οι αστυνομικοί για τη ληστεία στα Ασπρα Σπίτια του Διστόμου που έχουν αναλάβει τις έρευνες: την ομάδα Μαζιώτη, καθώς εντοπίστηκε το DNA του Πετρακάκου.
 
Επίσης, μάρτυρες αναφέρουν ότι αναγνώρισαν τον Γιώργο Πετρακάκο, αλλά και ένα άλλο άτομο ο οποίος στο παρελθόν είχε διαπράξει ξανά ληστείες με τον καταζητούμεο.
 
Απαγωγές, ληστείες και... ολίγη από τρομοκρατία
 
Με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ., ο 35χρονος Γιώργος Πετρακάκος, φερόμενος και ως υπαρχηγός του Μαζιώτη, δεν έχει άμεση σχέση με τον ένοπλο αγώνα ή τη δράση τρομοκρατών, αλλά θεωρείται ως ο σύνδεσμος του εγκέφαλου του Επαναστατικού Αγώνα με τους ποινικούς.
 
Ο 35χρονος, ο οποίος καταζητείται εδώ και τέσσερα χρόνια, ήταν συνεργάτης και του Βασίλη Παλαιοκώστα, ενώ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «Βήμα», διέμενε στην οδό Αθανασίου Διάκου στην Αγία Παρασκευή (στο σπίτι του έχουν γίνει πολλές έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.) και είχε συλληφθεί το 2002 από την Ασφάλεια Αττικής με τρία ακόμη άτομα 30-40 ετών (τα στοιχεία στη διάθεση της εφημερίδας) για πέντε ληστείες τραπεζών, κυρίως Nova Bank, στην Αγία Παρασκευή, στην Παλλήνη κ.α. Στις φυλακές Τρικάλων γνώρισε μέσω ενός Γεωργιανού τον Β. Παλαιοκώστα και μετά την πρώτη απόδρασή του με ελικόπτερο το καλοκαίρι του 2006 φέρεται να είχαν προχωρήσει σε ληστείες μαζί.
 
Ο 35χρονος καταζητούμενος διαπιστώθηκε ότι το βράδυ της 31ης Αυγούστου 2007 είχε εισβάλει με άγνωστο συνεργό του στο σπίτι επιχειρηματία στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης και του έκλεψαν ένα μπλε Renault Scenic, το οποίο το 2010 βρέθηκε στην κατοχή μελών του Επαναστατικού Αγώνα.
 
Από τον ίδιο ιδιοκτήτη έκλεψε και ένα τζιπ Ηyundai Santa Fe, το οποίο χρησιμοποίησε έξι μήνες αργότερα, στις 22 Φεβρουαρίου 2008, η συμμορία του Β. Παλαιοκώστα για να επιτεθεί σε χρηματαποστολή αλυσίδας σουπερμάρκετ στην Επανομή. Η Αστυνομία επιβεβαίωσε από βαλλιστικό έλεγχο ότι η συγκεκριμένη απόπειρα ληστείας ήταν έργο της ομάδας Παλαιοκώστα όταν το καλοκαίρι του 2008 πραγματοποίησε έφοδο στο κρησφύγετό του στη Σουρωτή Χαλκιδικής και τον συνέλαβε για την απαγωγή του επιχειρηματία Γ. Μυλωνά μαζί με άλλους αντιεξουσιαστές.
 
Τότε είχαν υπάρξει πληροφορίες ότι υπήρχε διάσταση Παλαιοκώστα και του συνεργού πλέον του Μαζιώτη. Οπως αναφέρεται στον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης, ο πρώτος θεωρούσε ότι ο 35χρονος ποινικός τραβά εύκολα όπλο, είναι «αφερέγγυος» στην ένοπλη δράση του και «στις ληστείες που έκανε επιχειρεί να μιμηθεί τον Παλαιοκώστα και έτσι τον ενοχοποιούσε χωρίς λόγο».
 
Ωστόσο όταν ανέκυψαν τα επιβαρυντικά στοιχεία για τον Πετρακάκο - από μια επίσης κλεμμένη Πόρσε που βρέθηκε στην κατοχή του Β. Παλαιοκώστα - αυτός είχε εξαφανιστεί και απουσίαζε από τις δίκες.
 
 
 





















































defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com