Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Α.Οτσαλάν: "Η σύγκρουση ΡΚΚ και Τουρκίας πλησιάζει στο τέλος" ...




Σε δηλώσεις προέβει ο Α.Οτσαλάν αναφέροντας ότι η τριάντα ετών σύγκρουση του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος- PKK,  πλησιάζει στο τέλος της, αυτό δήλωσε ο φυλακισμένος ηγέτης της οργάνωσης και χαιρετίζει την έναρξη των νέων δημοκρατικών διαδικασιών στη χώρα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αμπνουλάχ Οτσαλάν,  από το κελί της φυλακής στο νησί Ιμραλί (Καλόλιμνος),  είπε ότι η Τουρκία βρίσκεται στα πρόθυρα «ιστορικών γεγονότων», μετά τις προεδρικές εκλογές της 10ης Αυγούστου με την εκλογή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο ύπατο αξίωμα της Τουρκίας.
«Με την ευκαιρία της 30ης επετείου του αγώνα μας, θέλω να πω ότι είμαστε στα πρόθυρα ιστορικών γεγονότων», είπε ο Οτσαλάν,  και πρόσθεσε: 
«Αυτός ο 30ετής πόλεμος πλησιάζει στο τέλος του με μια σημαντική δημοκρατική διαπραγμάτευση με την τουρκική κυβέρνηση. Η διαδικασία της δημοκρατικής αυτής διαπραγμάτευσης έχει μια βαθιά ιστορική και  κοινωνική σημασία».
Τον Οτσαλάν επισκέφθηκαν στο κελί του, ομάδα βουλευτών από το Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (HDP) με επικεφαλής τον Pervin Buldan και τον  İdris Baluken τους οποίους συνόδευε ο βουλευτής  Sırrı Sürreya Önder που εκλέγεται στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Οτσαλάν είπε- όπως μετέφεραν τις δηλώσεις του οι επισκέπτες, ότι «οι ακροδεξιές και φασιστικές πολιτικές που δημιούργησαν μια κατάσταση  επί 90 χρόνια, με εσωστρεφείς πολιτικές, έχουν παύσει να ισχύουν, αυτό το δείχνουν οι Κούρδοι που ψήφισαν στο Χακάρι, στο Σιρνάκ στις Λίτσε, στην Μπαϊμπούρτ, στην Τραπεζούντα, στην Κωνσταντινούπολη και στη Σμύρνη», σημειώνει  χαρακτηριστικά το Doğan.












































defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com