Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Το "καζάνι" των ΕΔ,τα "χρυσά γαλόνια" ,οι "λευκές απεργίες" και οι παραιτήσεις που έρχονται ...




Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος προβάρει ήδη το κοστούμι του Επιτρόπου. Ο Α/ΓΕΕΘΑ ζει με το άγχος της εκλογής της 20ης Σεπτεμβρίου για τον νέο πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ. Είναι ένας από τους τρεις υποψήφιους.

Την ίδια στιγμή οι Ένοπλες Δυνάμεις όσο δυσάρεστο κι αν μας ακούγεται είναι ένα “καζάνι που βράζει” . Δεν είναι σχήμα λόγου πια και όχι δεν γίνεται λόγος ούτε γι΄ αστείο περί …πραξικοπημάτων κι άλλων τέτοιων σχετικών που κατά καιρούς έχουμε ακούσει. Γίνεται λόγος όμως για “κάμψη ηθικού” και βέβαια για μαζική φυγή ικανών και άξιων στελεχών που ακόμη και σήμερα εν μέσω κρίσης θα βρουν το δρόμο τους στον ιδιωτικό τομέα.

Ακούγονται και γράφονται πολλά μέσω “ηλεκτρονικής αλληλογραφίας” για “λευκές απεργίες” μέχρι τις επόμενες κρίσεις αλλά καλό είναι όλοι να διατηρήσουν και να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας.

Ο εκνευρισμός που υπάρχει δεν μπορεί να αγνοηθεί βεβαίως ,ούτε να αντιμετωπιστεί με τα “ελαφρά” επιχειρήματα που ακούστηκαν δυστυχώς ακόμη και από ανώτατους αξιωματικούς και Αρχηγούς λένε κάποιοι ,σύμφωνα με τα οποία “είμαστε στρατιώτες και θα παίρνουμε ότι μας δίνει η Πολιτεία”. Οι στρατιώτες εκπαιδεύονται για να πολεμούν ,να πεινάνε και να διψάνε στο πεδίο της μάχης . Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνουν και στο σπίτι τους σε περίοδο ειρήνης καταδικάζοντας και την οικογένειά τους σ΄ αυτή τη κατάσταση. Όσοι ικανοποιούν όλες τις ανάγκες τους μόνο με “χρυσά γαλόνια” καλό θα ήταν αυτή τη περίοδο να σωπάσουν. 

Τι λένε οι πληροφορίες για το εφάπαξ.

Στην κυβέρνηση έχουν λάβει τα μηνύματα αλλά η σκληρή αλήθεια είναι ότι δείχνουν να μην έχουν οποιαδήποτε λύση για να διαχειριστούν το θέμα. Εκτός από τα ‘επικοινωνιακά τρυκ” που σκαρφίζονται οι διάφοροι “σύμβουλοι” επί της ουσίας η κυβέρνηση προχωρά σταθερά στην πορεία που έχει χαραχτεί από την τρόϊκα και στον τομέα της Εθνικής Άμυνας. Το χειρότερο είναι ότι έχει αποδεχτεί αυτή τη πορεία αδιαμαρτύρητα και χωρίς την παραμικρή αντίσταση.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν η σταδιακή περικοπή του εφάπαξ θα εφαρμοσθεί από το 2015. Το εφάπαξ θα μειώνεται από 3 ως 5% ετησίως. Στο “τέλος του δρόμου” το εφάπαξ που θα παίρνουν οι στρατιωτικοί θα έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 40%.

Ποιο είναι το κλίμα που επικρατεί εντός ΕΔ; Το μήνυμα που έφθασε  από στρατιωτικό είναι ενδεικτικό:

Αρκετοί στρατιωτικοί μαζεύουν στοιχεία που αφορούν τις οικονομικές διαφορές που έχουν σε σχέση με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα να καταφύγουν ατομικά δικαστικά κατά του υπουργείου οικονομικών και να διεκδικήσουν τα χρήματα που δικαιούνται και τα αναδρομικά.
Συνταγματάρχες σκέφτονται να κατέβουν σε λευκή απεργία μέχρι τις κρίσεις του Μαρτίου, όπου αναμένεται να υπάρχει μαζική αίτηση αναφορών επιθυμίας αποστρατείας από το ΑΣΣ. Εάν σκεφτεί κανείς ότι έρχεται το Μάρτιο και μείωση κατά 20 % των θέσεων των ανώτατων αξκών τότε οι Συνταγματάρχες καλούνται να δουλεύουν «τζάμπα» πια διότι κάθε χρόνο θα χάνουν σχεδόν 4.000 € έως 5.000 € από το εφάπαξ, ενώ η διαφορά ε.ε από συνταξιούχο είναι περίπου 400 € τον μήνα, άρα όπως μας λένε θα δουλεύουν από δω και πέρα για «χαβαλέ».












onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com