Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

BINTEO--"ΙΣΤΟΡΙΚΗ" ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ:Διαδοχική απογείωση του UCAV X-47B και ενός F/A-18 από το αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt (CVN 71) ...



politikologia1.
Ιστορική ημέρα για το αμερικανικό Ναυτικό αλλά και για την παγκόσμια αεροπλοία είναι η 17η Αυγούστου αφού την ημέρα εκείνη πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά συνδυασμένη αποστολή αεροχήματος UCAV και μαχητικού αεροσκάφους που απονηώθηκαν από αεροπλανοφόρο. Πιο αναλυτικά το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt (CVN 71) δοκίμασε εκείνη την ημέρα τη δυνατότητα διαδοχικών απονηώσεων του UCAV X-47B και ενός F/A-18 καθώς και την προσνήωση των αεροσκαφών αυτών στο αεροπλανοφόρο. Η πτήση διήρκησε μόλις οκτώ λεπτά με το UCAV X-47B να προσνηώνεται μόνο του χρησιμοποιώντας με επιτυχία το σύστημα ανάσχεσης του πλοίου, να διπλώνει τις πτέρυγες του και να τροχοδρομεί προς το σημείο στάθμευσης.
Οι χειριστές της δοκιμής χρησιμοποίησαν ένα νέο σύστημα διαχείρισης των κινήσεων του αεροχήματος επί του καταστρώματος επιτρέποντας την σχεδόν  άμεση προσνήωση του μαχητικού F/A-18. Η συγκεκριμένη διαδικασία απονηώσεων και προσνηώσεων των δύο αεροσκαφών θα πραγματοποιηθεί αρκετές φορές ώστε να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα συμπεράσματα για την αξιοποίηση αεροχημάτων όπως το Χ-47Β σε συνδυασμό με μαχητικά αεροσκάφη.(politikologia1)
Μέχρι σήμερα το αμερικανικό Ναυτικό έχει πραγματοποιήσει δοκιμές απονήωσης με χρήση καταπέλτη, προσνήωσης με χρήση του ανασχετικού καλωδίου του αεροπλανοφόρου, με το Χ-47Β, ανεφοδιασμού του αεροχήματος στο κατάστρωμα και τροχοδρόμησης. Αυτή την περίοδο οι δοκιμές θα επικεντρωθούν στην διαλειτουργικότητα του Χ-47Β με μαχητικά αεροσκάφη επί του καταστρώματος και για το σκοπό αυτό οι μηχανικοί του Ναυτικού επανασχέδιασαν το σύστημα ανάσχεσης του αεροχήματος, το λογισμικό τροχοδρόμησης και στάθμευσης στο κατάστρωμα και το λογισμικό για την σύμπτυξη των πτερύγων. 
























defecenews.gr/index.php/die-asfaleia/531-diadoxiki-apogeiosi-tou-ucav-x-47b-kai-enos-f-a-18-apo-to-aeroplanoforo-uss-theodore-roosevelt  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com