Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΕΝΑΡΙΟ...Στο ΥΠΕΞ η Ντόρα και στο Άμυνας ο Βενιζέλος ;




Τα σενάρια επί σεναρίων δίνουν και παίρνουν με το νέο που κυκλοφορεί είναι να ξαναδούμε την Μπακογιάννη στο ΥΠΕΞ, είναι κάτι που ή ίδια το επιθυμεί και ταυτόχρονα θα δώσει στην Κυβέρνηση μια ανάσα που η άρνηση του Πρωθυπουργού να τοποθετήσει την κ.Μπακογιάνη Επίτροπο ,δημιούργησε τουλάχιστον ψυχρότητα σε σχέσεις που δεν ήταν ποτέ Ιδανικές!
Όμως ο Πρωθυπουργός θα έρθει σε σύγκρουση και την λαϊκή πτέρυγα της ΝΔ η οποία θα δει την φιλελεύθερη πτέρυγα της Ν.Δ να αναπτύσσεται ,αφήστε που θα κατηγορηθεί για οικογενειοκρατία!
Η Μπακογιάννη είναι μια δυναμική γυναίκα και δεν πρόκειται να παραμείνει στην πολιτική εξέδρα με τίποτε όπως κάποιοι ίσως θα ήθελαν ….
Από την άλλη ο Βενιζέλος αφού δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που έδωσε στην Χώρα μας η ανάληψη της Προεδρίας την Ε.Ε όπως ο ίδιος θα επιθυμούσε , να του προσθέσουμε και τις κακές επιλογές ,αλλά και σε αρκετές φορές την ανυπαρξία του ΥΠΕΞ σε σοβαρά Εθνικά Θέματα (Κύπρος -Νταβούτουγλου-Τσάμικο -Σκόπια-θράκη )
Οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν ακόμη και μια εθιμοτυπική επίσκεψη του κόμματος DEB στον Πρόξενο τους στην Θεσσαλονίκη για να συμπεριλάβουν στην ετήσια έκθεση τους ότι στην Ελλάδα ούτε λίγο ,ούτε πολύ περιορίζει τις Ελευθερίες των Μουσουλμάνων ) Όταν στην Ελλάδα και στη Θράκη οι (Τουρκόφρονες) αλωνίζουν ,Χωρίς το ΥΠΕΞ να αντιδράσει…Ακόμη !
Με αυτές τις συνθήκες ο Βενιζέλος θα επιθυμούσε μια ηρωική έξοδος από το ΥΠΕΞ καλόβλέποντας το Άμυνας …Το θέμα όμως είναι ότι κόκκινο πανί για τους Αξιωματικούς αλλά και για τους Αποστράτους ,είναι γνωστές οι κόντρες του Βενιζέλου με το σύνολο των Στρατιωτικών αλλά και της Ηγεσίας του Στρατεύματος
Υποθέσεις όπως μείωση συντάξεων κατά 40% σε Αποστράτους κάτω των 55 είχαν την σφραγίδα του ,όπως και η κατάργησης του Γένους των Ελλήνων για την είσοδο στις Στρατιωτικές Σχολές των Αξιωματικών ανοίγοντας το δρόμο σε αλλοδαπούς Αξιωματικούς που θα στελεχώσουν τις Ε.Δ της Ελλάδος !
Ο Σαμαράς τα γνωρίζει αυτά από πρώτο χέρι και η κόντρα σε ορισμένα από αυτά είναι δεδομένη και σίγουρα μια ακόμη κόντρα και εντάσεις στο χώρο της Άμυνας δεν θα το επιθυμούσε με τίποτα …
Ακόμη και στα Αναδρομικά των Στελεχών την Ε.Δ και των Σ.Α είναι γνωστή η θέση του Βενιζέλου ,αφού ζήτησε να εξαιρεθούν οι Στρατιωτικοί από το Κοινωνικό Μέρισμα ενώ δεν ζήτησε να εξαιρεθούν οι Αλλοδαποί που σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της Παράταξης που ηγείτο και που εκπροσωπεί το 8% του εκλογικού σώματος έπαιρναν συντάξεις μαϊμού και έγιναν και μια από τις αιτίες για την κατάρρευση του ΕΣΥ .!
Οι απόψεις του Βενιζέλου για τις Παρελάσεις και τις ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων είναι δεδομένη και αν δεν ήταν ο Αβραμόπουλος στο Άμυνας που επέμενε να στηρίξει τις επιλογές των Στρατιωτικών …Ασκήσεις όπως ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ ,ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΣΤΡΑΠΗ & ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ αλλά και βολές των S-300 δεν θα γινόταν ποτέ στην Ελλάδα !
Στις σημερινές συνθήκες που η στριμωγμένη Τουρκία απειλεί με την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στα Βαλκάνια, μόνο ταραγμένες Θάλασσες στο Άμυνας δεν χρειαζόμαστε !



















hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com