Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Αβραμόπουλος: ΥΕΘΑ δυο φορές αλλά "δικές" του κρίσεις Αρχηγών δεν θα κάνει ...




Ανάμεσα στα πολλά που αναμένονταν από Σεπτέμβριο στο ΥΠΕΘΑ ήταν και το ενδεχόμενο κρίσεων Αρχηγών Γενικών Επιτελείων. Η μετακίνηση Αβραμόπουλου σε θέση Επιτρόπου αλλάζει πάρα πολλά δεδομένα και σ΄ αυτό το ζήτημα. Δεν αποκλείεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος να είναι ο μοναδικός πολιτικός που είχε δυο υπουργικές θητείες στο ΥΠΕΘΑ χωρίς να κάνει κρίσεις που να έχουν την “δική του σφραγίδα”!
Στις τελευταίες κρίσεις "έπαιξε" το παχνίδι των ισορροπιών κρατώντας κάποιους που δεν ήθελε ,ώστε να επιβάλλει επιλογές του.


Ο Αβραμόπουλος θα παραμείνει στο ΥΠΕΘΑ μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου. Αλλά το να προχωρήσει σε αλλαγές στην ηγεσία των ΕΔ θεωρείται απίθανο και μάλλον άκομψο για τον διάδοχό του, όποιος κι αν είναι αυτός. Εκτός αν πάμε στο “προχωρημένο” σενάριο να γίνουν οι όποιες αλλαγές σε συνεννόηση Αβραμόπουλου και διαδόχου του. Αλλά αυτά είναι υποθέσεις.

Έτσι κι αλλιώς για να γίνουν κρίσεις πρέπει να υπάρχει και μια αιτία. 

Μια ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση για παράδειγμα. Ή η αποστρατεία και μετακίνηση του Α/ΓΕΕΘΑ σε άλλη θέση. Έχουν γραφτεί πολλά σύμφωνα με τα οποία ο Α/ΓΕΕΘΑ προορίζεται για να διεκδικήσει θέση στο NATO. Από χθες κάποιοι τον κάνουν ακόμη και ΥΕΘΑ, όπως παλαιότερα άλλοι τον είχαν κάνει ΥΦΕΘΑ.

Το πιθανότερο είναι ότι ο Αβραμόπουλος δεν θα θελήσει να αγγίξει το θέμα, εκτός αν υπάρξουν από αλλού πιέσεις που θέλουν αλλαγές. Το να είναι ο ΥΕΘΑ που δεν επέλεξε “κατάδικούς” του Αρχηγούς δεν πρέπει να το θεωρεί “μειονέκτημα”. Αντιθέτως θα το προσθέσει στο “πολιτικό βιογραφικό” του ως απόδειξη της “σύνθεσης” και της “συνεργασίας” που κατόρθωσε να “περάσει” και στον χώρο του ΥΠΕΘΑ.






















onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com