Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Τι αλλάζει στις Σχολές Υπαξιωματιωκών και από πότε ...


Τριετής θα είναι η φοίτηση στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών. Σύμφωνα με όσα είπε κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας των νέων Υπαξιωματικών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού (ΣΜΥ) στα Τρίκαλα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ,στόχος είναι “η ποιοτική αναβάθμιση των ΑΣΣΥ με την αύξηση της φοίτησης από 2 σε 3 έτη”. 

Η τριετής φοίτηση θα υλοποιηθεί από τους εισακτέους του Ακαδημαϊκού έτους 2015-2016
    Το θέμα απασχολεί εδώ και καιρό   τους Κλάδους των ΕΔ,οι οποίοι μέσα από μελέτες εξέτασαν μεταξύ των άλλων και  τους εξής παράγοντες:

-         Τον καθορισμό του γνωστικού αντικειμένου των μαθημάτων του 3ου ακαδημαϊκού έτους
-         Τις απαιτήσεις σε διδακτικό προσωπικό
-         Την ποιοτική αναβάθμιση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου
-         Τις δυνατότητες των υφισταμένων υποδομών και τυχόν απαίτηση νέων υποδομών για την κάλυψη των αναγκών σε θέματα εκπαίδευσης και διοικητικής μέριμνας (στέγαση, σίτιση κλπ)
-         Την μη ενσωμάτωση του χρόνου φοίτησης στα σχολεία εφαρμογής και εξειδίκευσης στο 3ο ακαδημαϊκό έτος
-         Την εναρμόνιση της Επετηρίδας των Μον. Υπαξιωματικών με βάση την υφιστάμενη και την μελλοντική κατάσταση
-         Την αναθεώρηση του νομικού και θεσμικού πλαισίου που διέπει τους Μον. Υπαξιωματικούς
-         Την αναθεώρηση του νομικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των ΑΣΣΥ (Νόμοι, Οργανισμοί Σχολών, Κανονισμοί Οργάνωσης Λειτουργίας, Κανονισμοί Εκπαιδεύσεως κλπ)
-         Τον βαθμό μεταβολής των ποιοτικών και ποσοτικών στοιχείων των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις των ΑΣΣΥ
-         Τον προσδιορισμό του ακαδημαϊκού έτους έναρξης υλοποίησης της επέκτασης της φοίτησης στις ΑΣΣΥ από τα 2 στα 3 έτη
-         Τον προσδιορισμό του κόστους
-         Τον προσδιορισμό των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων που θα προκύψουν από την μελλοντική κατάσταση
 
Μετά την αρχική έγκριση της αύξησης από τον ΥΕΘΑ, από την Πολιτική Ηγεσία και το ΣΑΓΕ διαπιστώθηκε  ότι δεν απαιτείται  η εκπόνηση νέου  σχεδίου νόμου, αλλά μόνο η τροποποίηση  των υφιστάμενων  Οργανισμών των Σχολών, όπου αναφέρεται  ότι η χρονική διάρκεια σπουδών είναι δύο έτη.
 
Επιπλέον  θα εξεταστεί και η δυνατότητα αναγνώρισης  και ισοτιμίας του πτυχίου των ΑΣΣΥ, ως προς τις τεχνικές ειδικότητες, σε περίπτωση εξόδου των στελεχών από τις ΕΔ και η δυνατότητα απόκτησης επαγγελματικών δικαιωμάτων  με το πτυχίο της Σχολής.



















onalertgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com