Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Αλβανία: Η «Κολομβία» της Ευρώπης .....




Σε «Κολομβία» της Ευρώπης έχει εξελιχθεί η Αλβανία και πιο συγκεκριμένα η περιοχή γύρω από το Λαζαράτι Αργυροκάστρου, η οποία βρίσκεται κυριολεκτικά μία «ανάσα» από τα ελληνοαλβανικά σύνορα.  Στην περιοχή αυτοί ανθεί η καλλιέργεια χασίς και οι «ανθοπώλες», όπως αποκαλούνται οι καλλιεργητές, συνεχίζουν ακλόνητοι την παράνομη δραστηριότητά τους, αυξάνοντας εντυπωσιακά τη σοδειά τους, παρά τις απανωτές επιχειρήσεις της αλβανικής αστυνομίας, με διεθνή συνδρομή.
Στη συγκεκριμένη περιοχή παράγεται το 50% του αλβανικού χασίς, αποφέροντας θεαματικό τζίρο πωλήσεων στους τοπικούς «βαρόνους», ενώ στην Ελλάδα, κύρια «αγορά» προορισμού του, έχουν αυξηθεί κατά 40% οι ποσότητες που έχουν κατασχέσει οι αστυνομικές αρχές από τον Ιανουάριο του 2014 και μέχρι σήμερα.
Στα δύσβατα μονοπάτια κατά μήκος των συνόρων Ελλάδας - Αλβανίας, από τη Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας μέχρι την Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, συνοριακοί φύλακες και αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών δίνουν καθημερινά μάχες με τους συχνά πάνοπλους και επικίνδυνους διακινητές, οι οποίοι με τη σειρά τους αναζητούν συνεχώς νέα περάσματα.
Οι διακινητές των ναρκωτικών περνούν κατά ομάδες, πεζοί, τις νυχτερινές ώρες, κουβαλώντας στην πλάτη τους ταξιδιωτικούς σάκους με το παράνομο φορτίο. Συχνά χρησιμοποιούν γαϊδούρια και μουλάρια, που μπορούν να μεταφέρουν πολλαπλάσιο φορτίο, ενώ ορισμένες φορές επιλέγουν τη θαλάσσια οδό, μεταφέροντας τα ναρκωτικά με μικρά σκάφη σε απόκρημνους κολπίσκους της Θεσπρωτίας.

















aftonomi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com