Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

500 εκατ. ευρώ θα επιστρέψει σε 268.500 ένστολους το Δημόσιο- Πόσα και ποιοι θα πάρουν «αναδρομικές αυξήσεις»....




Να πάρουν στα χέρια τους την απόφαση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους ενστόλους περιμένουν στο υπουργείο Οικονομικών, για να δουν πόσοι και πόσα πρέπει να πάρουν πίσω, ώστε να υπολογίσουν το κόστος που συνεπάγεται για τον προϋπολογισμό και πώς αυτό θα καλυφθεί.

Με την απόφαση του ΣτΕ πρέπει να ακυρωθούν οι περικοπές που τους επιβλήθηκαν αναδρομικά από 1/8/2012. Οι περικοπές που ίσχυσαν των ενστόλων κυμαίνονταν:
-στους βασικούς μισθούς από 8 έως 464 ευρώ το μήνα,
-στο επίδομα εξομάλυνσης από 11 έως 26 ευρώ,
-στο επίδομα ειδικής απασχόλησης από 15 έως 88 ευρώ,
-στο επίδομα θέσης (ευθύνης) από 3 έως 178 ευρώ,
-στα έξοδα παράστασης από 26 έως 88 ευρώ,
-στο επίδομα ευθύνης Διοίκησης από 3 έως 24 ευρώ,
-στο επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας Ενόπλων Δυνάμεων 16 ευρώ και έως 22 ευρώ για τη ΕΛΑΣ,
-στο επίδομα ειδικών συνθηκών 7 ευρώ το μήνα.
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών τόνιζε ότι εάν η εφαρμογή είναι πλήρης, τότε για την αποκατάσταση των εν ενεργεία θα απαιτηθούν περίπου 320 εκατ. ευρώ, για την αποκατάσταση των συνταξιούχων περίπου 100 εκατ. ευρώ και για το «ξεπάγωμα» των ωριμάνσεων άλλα περίπου 50-70 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας έτσι το κονδύλι των αναδρομικών στα περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Πέραν των αναδρομικών που θα δοθούν όμως, θα πρέπει να καλυφθεί και το κόστος που θα έχει ο προϋπολογισμός για να συνεχίσει να δίνει τα επόμενα χρόνια τους αυξημένους μισθούς που επιδίκασε το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο.
Αν η εφαρμογή της αποφάσεως είναι καθολική, το ετήσιο κόστος θα προσεγγίζει τα 400 εκατ. ευρώ.



































defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com