Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Τα σημεία των καιρών. Όλες οι επιγραφές και τα εμβλήματα του σώματος καταστράφηκαν ή πετάχτηκαν και κάθε τι που θύμιζε το Α΄ΣΣ εξαφανίσθηκε (του Γεώργιου Ντζιμάνη) ...




Η κρίση που μαστίζει τη χώρα μας εδώ και χρόνια, είναι με την πρώτη ανάγνωση οικονομική. Εάν κοιτάξουμε όμως στην ουσία του προβλήματος θα δούμε ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα. Η κρίση είναι ηθική είναι κρίση αρχών και αξιών.
Έννοιες όπως η ελευθερία, η δημοκρατία, η εθνική ανεξαρτησία, η ισονομία, η αξιοκρατία, η δικαιοσύνη, η διαφάνεια, ο πατριωτισμός, η ιστορία , οι παραδόσεις, έχουν θολώσει και αντιμετωπίζονται αδιάφορα έως υποτιμητικά.
Όλα μετρούνται με οικονομικά μεγέθη σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας και όλα που γίνονται για μας , γίνονται χωρίς εμάς αλλά για το καλό μας.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η πλήρης αποχαύνωση, η μηδενική αντίδραση και η σταδιακή απώλεια της ταυτότητάς μας.
Έχουμε μεταλλαχθεί έχουμε γίνει αγνώριστοι. Από ενεργοί πολίτες έχουμε γίνει άβουλα όντα του καναπέ όπου μας κάνει καθημερινά πλύση εγκεφάλου το χαζοκούτι και μας τρομοκρατεί.
Πόση άραγε απήχηση θα είχε στις μέρες μας εκείνο το «τον δε μη τωνδε (των πολιτικών) μετέχοντα ουκ απράγμονα αλλά αχρείον νομίζομεν» του Περικλή. Ασφαλώς και θα τρίζουν τα κόκαλα του στον τάφο του και δεν θα είναι καθόλου περήφανος για μας.
Εμείς οι Έλληνες έχουμε την τύχη να έχουμε μακρά και λαμπρή ιστορία αλλά και την παραξενιά να μην την διαβάζουμε και να μην διδασκόμαστε από αυτή, ενώ άλλα κράτη μελετάνε την ιστορία μας ενδελεχώς διδάσκονται από αυτή και ενδιαφέρονται πιο πολύ από εμάς για την ιστορία μας.
Τα παρακάτω γεγονότα που θα εξιστορήσω συνέβησαν και συμβαίνουν στο χώρο της Δυτικής Μακεδονίας και αποδίδουν με ακρίβεια την κατάσταση που περιέγραψα πιο πάνω.
Το Απρίλη του 2013 υπό την πίεση της τρόικα και εντελώς εσπευσμένα το ΚΥΣΕΑ, μεταξύ των άλλων, αποφάσισε και τη διάλυση του Α΄ Σώματος Στρατού.
Κύριοι συντελεστές στην απόφαση αυτή ήταν.
 ο πρωθυπουργός της χώρας μας και εγγονός της Πηνελόπης Δέλτα κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος εκείνη την εποχή είχε αποστασιοποιηθεί από τη λαϊκή δεξιά της οποίας είναι γνήσιο τέκνο και είχε προσχωρήσει στον νεοφιλελευθερισμό λόγω πρωθυπουργίας.
Ο υπουργός άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έλκει την καταγωγή του, από τη μεριά της μητέρας του, από τη Δυτική Μακεδονία.
Ο Α/ΓΕΕΘΑ, διαχρονικός αρχηγός της κρίσης, Στρατηγός κ. Μιχάλης Κωσταράκος.
Ας έλθουμε τώρα στους τοπικούς βουλευτές και άρχοντες. Κάποιοι ψέλλισαν στα τοπικά ΜΜΕ την αντίθεση τους με το κλείσιμο του Σώματος, αλλά μόνο για εσωτερική κατανάλωση αφού οι δηλώσεις ήταν σε αντίθεση με την ιδεολογία τους και την παράταξη τους. Κάποιοι αδιαφόρησαν τελείως για λόγους που δεν είναι του παρόντος και κάποιοι άλλοι τρίβοντας τα χέρια τους από χαρά πήραν τις μεζούρες για να μετρήσουν τα οικόπεδα που θα έπερναν από τα άδεια στρατόπεδα λες και ο Στρατός είναι ξέφραγο αμπέλι.
Οι μόνοι που ειλικρινά αντέδρασαν στο κλείσιμο του Α΄ Σώματος Στρατού, εκτός από την ηγεσία του, ήταν η βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Ραχήλ Μακρή και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σισσανίου και Σιατίστης κ. Παύλος.
Στην τελετή διάλυσης του Σώματος όλοι έλαμψαν με την απουσία τους εκτός ορισμένων που έστειλαν αντιπροσώπους, λες και ο θάνατος έρχεται πολλές φορές.
Από τη τελετή της διάλυσης και μετά έγιναν πράγματα τα οποία δε θέλω να χαρακτηρίσω. Όλες οι επιγραφές και τα εμβλήματα του σώματος καταστράφηκαν ή πετάχτηκαν και κάθε τι που θύμιζε το Α΄ΣΣ εξαφανίσθηκε. Ακόμη και τα πορτρέτα του πρώτου και του τελευταίου διοικητή του Α΄ΣΣ που ήταν αναρτημένα σε αίθουσα της λέσχης αξιωματικών στην Κοζάνη τα κατέβασαν και το μεν πορτρέτο του τελευταίου διοικητή που είναι εν ζωή του το έστειλαν στο σπίτι για να στολίζει το σαλόνι του, του δε πρώτου διοικητή τον οποίον δεν έβρισκαν γιατί έχει πεθάνει το έστειλαν στη Λάρισα που δεν έχει καμιά σχέση με το μακαρίτη τον Κάλλαρη τον πρώτο διοικητή. Εδώ βλέπουμε μία προσπάθεια ολικού ξεριζωμού της ιστορικής μνήμης του Α΄ΣΣ από το λαό της Δυτικής Μακεδονίας. Όμως να ξέρουν αυτοί που σχεδίασαν και υλοποιούν αυτό το ανοσiούργημα «και τα βουνά σηκώνουν οι λαοί στον ώμο τους και πάνω τους η μνήμη καίει». 
Γιαυτό λοιπόν κάνω έκκληση στο λαό της Δυτικής Μακεδονίας και προπαντός στους στρατιώτες του Α΄ΣΣ, δηλαδή σχεδόν όλους τους δυτικομακεδόνες ηλικίας από 20 μέχρι 80, να απαιτήσουν τη δημιουργία ενός μουσείου του Α΄ΣΣ στην Κοζάνη και την υλοποίηση της υπόσχεσης που έδωσε ο απερχόμενος Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας να ονομάσει ένα δρόμο της πόλης «οδός Α΄ΣΣ» διότι το Α΄ΣΣ είναι κομμάτι της ιστορίας της ελεύθερης Δυτικής Μακεδονίας.
Αντιστράτηγος Γεώργιος Ντζιμάνης
Τελευταίος Διοικητής Α΄ΣΣ.
-

17/06/2014





 See more at: http://www.kozan.gr/post/167839#sthash.yIYLBEfv.dpufA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com