Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Η Ελλάδα τίμησε τη βορειοηπειρώτισσα ηρωΐδα Ερμιόνη Πρίγκου...


Σε ηλικία 9 ετών έθαψε έξι στρατιώτες στην αυλή του σπιτιού της!!!


Τελικά η Ελλάδα, ύστερα από 74 χρόνια τίμησε τη βορειοηπειρώτισσα ηρωίδαΕρμιόνη Πρίγκου, από το Σκουτάρι της Χειμάρας, η οποία σε παιδική ηλικία μαζί με την οικογένειά βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του "ΟΧΙ" και με όλες τις δυνάμεις της στήριξε τους μαχητές μας, βοήθησε τραυματίες και έθαψε στην αυλή του σπιτιού της, έξι  ήρωες που άφησαν εκεί την τελευταία τους πνοή. Το χρέος της χώρας μας εκπλήρωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Γιώργος Σούρλας, με την ιδιότητα του Γ.Γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο οποίος εκτός από την Ερμιόνη Πρίγκου, τίμησε και παιδιά πεσόντων μαχητών κατά το Έπος 1940-41 στη Βόρεια Ήπειρο. Ο Γ. Σούρλας ως Επίτιμος Πρόεεδρος της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων Μαχητών του Έπους 40-41, έδωσε στη Ε. Πρίγκου μια πλακέτα με την οποία της 
απονεμήθηκε ο τίτλος «Η ΜΑΝΑ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ» κατά το έπος του 1940-41 και όπως χαρακτηριστικά τόνισει: «Ο τίτλος αυτός αποτελεί ένδειξη ελαχίστης τιμής για την προσφορά της. Για εμάς για όλους τους έλληνες είστε η ηρωίδα, η Κυρά Ερμιόνη της Βορείου Ηπείρου. Εσείς κάνατε το καθήκον σας στο ακέραιο, σε όλους εμάς απομένει να κάνουμε το δικό μας καθήκον για τους 7976 πεσόντες, που πλην ελαχίστων, παραμένουν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι σε ομαδικούς τάφους».



















http://www.epirusgate.blogspot.gr/2014/06/blog-post_4297.html#more













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com