Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Σε τρικυμία οι στρατιωτικοί με κάποιους να ανησυχούν μόνο για "τα μπάνια των απόστρατων"




Με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να παραμένει στα συρτάρια και τα προβλήματα των στρατιωτικών εν ενεργεία και απόστρατων να αναζητούν όσο περνά ο χρόνος όλο και πιο γρήγορες λύσεις, οι εμπλεκόμενοι “συνδικαλιστικοί” φορείς βρίσκονται στη φάση “ελάτε να κάνουμε μια επιτροπή να το συζητήσουμε”.

Διαβάζοντας όσα με “ηλεκτρονική αλληλογραφία” ανταλλάσσουν πρόεδροι ενώσεων και ομοσπονδιών στρατιωτικών εν ενεργεία και απόστρατων καταλαβαίνει οποιοσδήποτε ότι θα χρειαστούν αρκετοι μήνες για να δραστηριοποιηθεί πάλι ένα μέτωπο αντίδρασης στα μέτρα που έχει λάβει και που σχεδιάζει να πάρει η κυβέρνηση.

Το μέτωπο αυτό που “έσπασε” μετά από την επιλογή των θεσμικών ενώσεων να καλύπτουν κατά περίπτωση τις Ενώσεις Αποστράτων, οδήγησε σε μια εικόνα διάλυσης. Δυναμικές ενώσεις αποστράτων “ιδιωτικές” διαλύθηκαν επί της ουσίας η κάθεμια με διαφορετικές αφορμές αλλά με κοινή αιτία προσωπικές φιλοδοξίες και εγωϊσμούς.


Οι θεσμικές ενώσεις δυστυχώς δείχνουν ότι δεν μπορούν να “μπουν στο πνεύμα του αγώνα” και το μόνο χειροπιαστό αποτέλεσμα που έχουν να παρουσιάσουν είναι η φωτογραφία στο Μεγάρο Μαξίμου με τον πτωθυπουργό. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.

Το κακό είναι ότι η εικόνα αυτή επηρεάζει και τα απλά μέλη των Ενώσεων ,κυρίως των θεσμικών. Είναι ενδεικτική η σκηνή που μας περιέγραψε απογοητευμενος απόστρατος από την κηδεία του Γιάννη Θεοφανίδη στο Α’ Νεκροταφειο. Ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ Σπύρος Περβαινάς προσπαθούσε να εξηγήσει τι συμβαίνει με το ΜΤΝ και ομάδα γηραιών αποστράτων του έλεγε “άστα αυτά και πες μας τι θα γίνει με τα πούλμαν που θα μας πηγαίνουν για μπάνιο”! Τα μπάνια του λαού δεν εξαιρούν τους απόστρατους.

Καλό θα είναι λοιπόν αν υπάρχει βέβαια η διάθεση για προσπάθεια έστω ανάσχεσης όσων έρχονται -και θα ΄ναι χειρότερα- να ολοκληρωθούν γρήγορα και αποτελεσματικά τα “διαδικαστικά” για το ποιος και πως θα λειτουργήσει μέσα σ΄ αυτό το κοινό “μέτωπο αγώνα” των στρατιωτικών.

Εκτός αν η πλειοψηφία έχει πειστεί ότι το 500άρικο του πλεονάσματος και μια ανεκτέλεστη απόφαση του ΣτΕ κρυμμένη στα συρτάρια αποτελούν “νίκη” έναντι όσων επέβαλλε στις ΕΔ η κυβέρνηση.

























































onalrt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com