Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΕΠΙΚΑΙΡΟ:Βγήκαν ξανά «μαχαίρια» στο ΠΑΣΟΚ ...




-Στα δύο χωρισμένη η Χαρ. Τρικούπη για το μέλλον της Κεντροαριστεράς -Θέμα ηγεσίας από τον Σκανδαλίδη – Περιμένουν «στη γωνία» οι Παπανδρεϊκοί
Τι κι αν το ΠΑΣΟΚ πήρε παράταση ζωής στις ευρωεκλογές του Μαΐου; Τα στελέχη του έχουν βγει ξανά στα χαρακώματα και εξαπολύουν πυρά εκατέρωθεν.
Αφορμή αυτή την φορά, η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, όπως επιχειρείται από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και η προοπτική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η Χαριλάου Τρικούπη θυμίζει εμπόλεμη ζώνη ενώ, όπως τονίζουν στελέχη του Κινήματος, "σε λίγο δεν θα λέμε ούτε καλήμερα μεταξύ μας"!
Βουλευτές και στελέχη του κόμματος έχουν χωριστεί σε δύο “στρατόπεδα”. Από τη μία ιστορικά στελέχη του κόμματος και περίφημοι “δελφίνοι” όπως οι Κώστας Σκανδαλίδης, Φώφη Γεννηματά, Δημήτρης Ρέππας, Μιχάλης Καρχιμάκης, αλλά και νεότερα, όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Θάνος Μωραΐτης. Η πλευρά αυτή εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η ζωντανή ιστορία του τόπου και δεν πρέπει να ξεπεραστεί στην πορεία για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Οι ίδιοι σημειώνουν ότι σταδιακά το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να διαχωρίσει τη θέση του από τη ΝΔ γιατί κινδυνεύει από σοσιαλιστικό κόμμα να γίνει συνιστώσα της κεντροδεξιάς, αν δεν έχει γίνει ήδη!
Σε μεγάλο βαθμό, μάλιστα, δεν αποκλείουν τυχόν κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον, στη βάση πάντα προγραμματικής συμφωνίας.
Από την άλλη πλευρά στελέχη που βρίσκονται πιο κοντά στον Ευ. Βενιζέλο, όπως οι Γιάννης Μανιάτης, Παναγιώτης Ρήγας, Πάρις Κουκουλόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Χρήστος Πρωτόπαπας, Κυριάκος Πιερρακάκης, βλέπουν το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης απολύτως ενιαίο, με δυνάμεις από όλο το φάσμα της Κεντροαριστεράς που δεν θα έχει ως επίκεντρο το ΠΑΣΟΚ, αλλά θα είναι η “νέα μεγάλη δημοκρατική παράταξη”. Τώρα αν θα λέγεται “Ελιά” ή θα έχει άλλο όνομα είναι το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει. Αυτό που τονίζεται είναι ότι το όνομα ΠΑΣΟΚ “δεν είναι φετίχ”.
evangelos-venizelos
Συνέδριο και θέμα ηγεσίας
Πολλά θα κριθούν και από τη στάση του Ευ. Βενιζέλου που παρά την αξιοπρεπή παρουσία στις ευρωεκλογές συνεχίζει να έχει εχθρούς στο κόμμα, ενώ πολλοί θέτουν θέμα ηγεσίας. Παράλληλα ακόμα και αυτοί του δεύτερου στρατοπέδου, επισημαίνουν πως ο Ευ. Βενιζέλος είναι δύσκολο να ηγηθεί της προσπάθειας για τη δημιουργία της μεγάλης Κεντροαριστεράς, αφού έχει συνδέσει το όνομά του με τις πιο αντιλαϊκές πολιτικές και με την πιο σκληρή στάση και επίδειξη αλαζονείας απέναντι στο λαό.
Ο Κώστας Σκανδαλίδης μάλιστα ζήτησε να γίνει συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πριν το συνέδριο της Ελιάς για να συζητηθούν τα πάντα. Μάλιστα, έθεσε υπό αμφισβήτηση και την παραμονή του Ευ.Βενιζέλου στην αρχηγία του κόμματος υποστηρίζοντας ότι αν από το συνέδριο αποφασιστεί να «αλλάξει πολιτική και ο κ. Βενιζέλος δεν μπορεί να την αποδεχθεί, τότε θα αλλάξουμε αρχηγό».
Περιμένουν “στη γωνία” οι παπανδρεϊκοί
Το “παπανδρεϊκό μπλοκ” από την πλευρά του παρακολουθεί τις εξελίξεις και ετοιμάζεται να δράσει όταν του δοθεί η ευκαιρία.
Ο Παύλος Γερουλάνος, στενός συνεργάτης του Γ.Παπανδρέου, εμφανίστηκε σκληρός και δηκτικός κατά των στελεχών που επιλέγουν να απαρνηθούν την ιδεολογία της παράταξης.
Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού καταφέρθηκε κατά του εγχειρήματος της Ελιάς λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι μοιάζει να ντρέπεται για την ιδεολογία που πρεσβεύει.
Ο Παύλος Γερουλάνος απαριθμεί τα λάθη του Ευ. Βενιζέλου κάνοντας λόγο για λάθος επιλογές στελεχών και κατ’ επέκταση και για λάθος πολιτικές που δεν είναι δυνατό να χρεώνονται στην ιδεολογία.
Συμπληρώνει μάλιστα πως «αντί να ψάχνουμε τρόπους να απαρνηθούμε το σοσιαλισμό και να τον βγάλουμε από τον τίτλο της παράταξής μας, θα πρέπει να βρούμε τρόπους να τον επαναφέρουμε στις πολιτικές μας προτάσεις και να εξηγήσουμε στους πολίτες ποιοι και πώς θα υλοποιήσουν αυτές τις προτάσεις σωστά τώρα”. 














































































newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com