Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Εκσυγχρονίζεται η απειλή του Τουρκικού Στρατού στο Αιγαίο-Θράκη ...





Τουρκικές εφημερίδες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ ενημερώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της 30ης Απριλίου για την προωθούμενη αναδιοργάνωση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που προβλέπει μεταξύ άλλων:
α) την ενοποίηση των Διοικήσεων Χερσαίων, Ναυτικών και Αμφίβιων Δυνάμεων υπό το τουρκικό Γενικό Επιτελείο
β) την ανασυγκρότηση των 4 Στρατιών σε 2 (συγχώνευση της 1ης Στρατιάς και της Στρατιάς Αιγαίου σε μία «Δυτική Στρατιά» με έδρα την Κωνσταντινούπολη και της 2ης και 3ης Στρατιάς σε «Ανατολική Στρατιά» με έδρα τη Μαλάτεια)
γ) τη μετεξέλιξη τμήματος της Χωροφυλακής σε Συνοριοφυλακή.
Τα παραπάνω σχετίζονται με το πρόγραμμα Kuvvet-2014 (Δύναμη-2014) που άρχισε να υλοποιείται από το 2006 και προέβλεπε τη δημιουργία σύγχρονων χερσαίων δυνάμεων, το προσωπικό και τη δομή αυτών κατά 20 έως 30% με παράλληλη επαύξηση των επιχειρησιακών της δυνατοτήτων με σύγχρονα οπλικά συστήματα και εξοπλισμό. 
Αυτό σημαίνει ότι ο εκάστωτε διοικητής της νέας 1ης Στρατιάς θα έχει στα χέρια του όλο το ελληνο-τουρκικό μέτωπο κάτι που σημαίνει ότι οποιαδήποτε μετακίνηση μονάδων μεταξύ των νήσων κα ιτης Θράκης θα γίνεται άμεσα καθώς θα ανήκουν στην ίδια διοικητική δομή. Η απειλή εξελίσσεται και εμείς αυτό που κοιτάμε είναι ποιος διοικητής της αστυνομίας συναντιέται με έλληνες βουλευτές.




































































defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com