Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Η τέχνη της παραλλαγής - ΦΩΤΟ ...




Ενώ δουλευε στο Αφγανιστάν η δημοσιογράφος του BBC Λορα Λίν, παρατήρησε οτι τελικά δεν ειναι όλες οι στολές καμουφλάζ ίδιες. Η κάθε χώρα της Νατοικής δύναμης Isaf εχει το δικό της σχέδιο. Κι έτσι η δημοσιογράφος προσπάθησε να φωτογραφήσει όσες στολές μπορούσε για να αναδείξει κατι που τελικά ισως και να υποτιμάμε. 

Η τέχνη του καμουφλάζ ή της παραλλαγής όπως την γνωρίζουμε δεν ειναι όσο απλή θεωρουμε οτι ειναι. Για να εχει 100% επιτυχία μια στολή καμουφλάζ θα πρέπει τα χρώματα να βοηθούν να "εξαφανίζεσαι" σε όλες τις περιπτώσεις δηλαδη και σε περιοχές με δάση αλλα και σε ερήμους. Και γι' αυτο ακριβώς το λόγο το σχέδιο για την κάθε στολή διαμορφώνεται πλέον με την βοήθεια δορυφόρων και όχι όπως παλιά που η ζωή σου βρισκόταν στα χέρια ενός ζωγράφου. 





















Βέβαια η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται και ενδεχομένως πολύ σύντομα να μην χρειαζεται αυτο το απλό καμουφλάζ.











































































onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com