Σάββατο 31 Μαΐου 2014

"Να εμπνευστούμε από τον αγώνα που κάνουν οι καθαρίστριες" - Ποιοι απόστρατοι το λένε ...




Οι απόστρατοι που αποτελούν την ομάδα 3Α (Ακομμάτιστοι Απόστρατοι Αξιωματικοί” κάνουν τον απολογισμό των εκλογών σ΄ ότι έχει να κάνει με την εκμετάλλευση όπως λένε των αποστράτων. 


Η άποψή τους όπως εκφράζεται με το κείμενο που έστειλαν καταλήγει μ΄ ένα παράδειγμα συνδικαλιστικής δράσης που ίσως σοκάρει αρκετούς αλλά δεν έχουν άδικο να το επικαλούνται:τον αγώνα που κάνουν οι καθαρίστριες. 

Το κείμενό τους:

Οι εκλογές τελείωσαν. Οι προσθαφαιρέσεις πάνε και έρχονται, το ταμείο όμως είναι μείον.... Όπως πάντα όλα γίνονται στο όνομα του κυρίαρχου λαού. Όλα ξεκινούν από αυτόν και καταλήγουν σε αυτόν. Είναι όμως έτσι, ή για άλλη μια φορά οι πολιτικάντηδες το λένε για να το λένε;
Άποψή μας είναι ότι ο "κυρίαρχος λαός", είναι το μέσον στη πλάτη του οποίου, αυτοί οι πολιτικάντηδες παίζουν τα παιχνίδια τους. Όλοι εμείς, δεν είμαστε τίποτε άλλο, παρά μόνο  οι αριθμοί για να κάνουν τις προσθέσεις τους... και να ερμηνεύουν κατά το δοκούν, τη θέληση, αλλά και την ψήφο μας. Μιλώντας δε για την ψήφο, μας διακατέχει μία αίσθηση, ότι και αυτή έχασε το δρόμο της, από το εκλογικό τμήμα στο «ταμπλό». Πως αλλιώς να ερμηνεύσουμε ότι με τη «χαλαρή ψήφο» των ευρωεκλογών, ένας στους τρείς Έλληνες, ψήφισε υπέρ των πολιτικών και πρακτικών των κυβερνήσεων της τελευταίας τετραετίας(!);

Ο λόγος αυτής  της παρέμβασης,  είναι η πικρή αλήθεια ότι τίποτα δεν ρυθμίζει τελικά αυτός ο λαός, αλλά σχεδόν όλα, είναι  αποτέλεσμα,  επιβολής αποφάσεων άλλων κέντρων, έξω και μακριά από την ελεύθερη βούλησή μας. Όλα αυτά γίνονται φυσικά για  τη προσωπική διάσωση, των παλαιάς κοπής κομμάτων, πολιτικών και πολιτικάντηδων.


Και επειδή παντογνώστες δεν είμαστε, ας ασχοληθούμε με τον δικό μας χώρο, περιοχή που έχουμε αρκετά καλά και με μεγάλη ακρίβεια χαρτογραφήσει.
Δύο απόστρατοι Στρατηγοί με έξωθεν καλή μαρτυρία, ξαφνικά επιλέγονται να διεκδικήσουν τη θέση του ευρωβουλευτή με το πολυσυζητημένο κόμμα της Χρυσής Αυγής. Απόστρατοι οι οποίοι, κάθε άλλο παρά είχαν δείξει σημεία ταύτισης με το χώρο αυτό.


Εάν οι συγκεκριμένοι δεν ήταν ενταγμένοι μυστικά και υπογείως, σε μία αμφισβητούμενης νομιμότητας οργάνωση και διέφυγαν της πολιτικής «κρησάρας» γενόμενοι Στρατηγοί, τότε κάπου αλλού πρέπει να ψάξουμε τους λόγους ένταξης τους σε αυτόν τον χώρο. Και πράγματι έχουμε σοβαρές υποψίες ότι κάτι άλλο συμβαίνει. Η Χρυσή Αυγή δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερους συνοδοιπόρους από δύο αποστράτους Στρατηγούς. Το εκλογικό σώμα στο οποίο απευθύνεται εκστασιάζεται σε μία τέτοια επιλογή. Αυτοί όμως γιατί; Μία μόνο εξήγηση υπάρχει. Η σιγουριά της εκλογής και τα προσωπικά οφέλη από την πενταετή θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο.
Περίπτωση με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά η ομάδα της Α.Κι.Σ. που μετακόμισε στον ΣΕΕ. Μετά την αξιόλογη εκκίνηση στον συνδικαλιστικό χώρο των αποστράτων, θεώρησε ότι ίσως οι πολιτικές φιλοδοξίες και οι διεκδικήσεις, θα εκπληρωθούν μέσα από τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας. Έτσι δεν δίστασε να εγκαταλείψει ακυβέρνητο το καράβι που μέχρι χθες φιλοδοξούσε να πρωτοστατήσει στις διεκδικήσεις των συναδέλφων και να μεταστεγαστεί σε ένα πολιτικό κόμμα, αδιαφορώντας για την θανατηφόρα γροθιά που θα δώσει στην έννοια του βρεφικού συνδικαλισμού των αποστράτων. Βέβαια, οφείλουμε να τους αναγνωρίσουμε, ότι αυτό το «παιχνίδι» το έπαιξαν τίμια.


Η πλέον ενδιαφέρουσα όμως περίπτωση, είναι αυτή του Κόκκινου Ναυάρχου – πρωτοκλασάτου στελέχους της ΑΝΕΑΕΔ, που ο Γραμματέας του ΚΚΕ, περιέφερε το τελευταίο δεκαήμερο σε κάθε δημόσια εμφάνισή του.  Παρακάμπτουμε φυσικά  το γεγονός  ότι κατά δήλωση του ιδίου, είναι ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ  και όχι ΜΕΛΟΣ του Κόμματος!  Ποιος αλήθεια  είναι τόσο αφελής  ώστε να πιστεύει, πως σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ο κ. Κουτσούμπας,  εξετίμησε τις ικανότητες του αποστράτου στελέχους του ΠΝ και αποφάσισε να το προωθήσει τόσο πολύ κατά την προεκλογική περίοδο; Κανείς φυσικά! Όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, γνωρίζουν πλέον ότι είναι προϊόν συνδιαλλαγής, αποφασισθέν εδώ και πάρα πολύ καιρό. Γνωρίζουν πλέον όλοι ότι ο συγκεκριμένος και η ομάδα του, διείσδυσαν στην ΑΝΕΑΕΔ με ένα μόνο σκοπό. Να ανταλλάξουν την ανεξαρτησία της στο βωμό του κομματικού παροξυσμού. Από την άλλη πλευρά, το κέρδος για το κόμμα μεγάλο. Περιέφεραν, σαν  βαρύτιμο πολεμικό λάφυρο, έναν απόστρατο Ναύαρχο, για να αποδείξουν ότι το ΚΚΕ είναι ένα πατριωτικό κόμμα και να αποσπάσουν όσες ψήφους μπορούν από χώρους, που ουδέποτε τους ενδιέφεραν αλλά και ουδέποτε συμπαθούσαν.

Έτσι ο “υπέρμαχος” της ανεξαρτησίας του συνδικαλιστικού κινήματος των αποστράτων, ναύαρχος, έγινε ο πρωτοψάλτης της κηδείας της ανεξαρτησίας αυτής και πρωτοπόρος της διάλυσης της ΑΝΕΑΕΔ.

Σε αυτό το σχιζοφρενικό περιβάλλον που ζούμε, τίποτε πλέον δεν μπορεί να μας κάνει εντύπωση. Αυτές οι συμπεριφορές των παραπάνω χαρακτηριστικών  περιπτώσεων, όσο και η παντελής αδιαφορία όλων ημών των υπολοίπων, αποτελούν ακλόνητα επιχειρήματα για την διαχρονική εκμετάλλευση μας από επιτήδειους πολιτικάντηδες. Από όλους αυτούς που ότι τους ενοχλεί το καταστρέφουν. Βέβαια ακόμα ένα συμπέρασμα είναι, ότι ο δικός μας μέχρι πρότινος "αγνός χώρος", αποτελεί πλέον μοναδικό "πεδίο αντιπαράθεσης" των κομμάτων. Πεδίο αντιπαράθεσης για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους!!!!

Αγαπητοί φίλοι και ο δικός μας χώρος έχει υποστεί την ίδια, αν όχι μεγαλύτερη, σήψη μαζί με όλους τους άλλους σε αυτή την άμοιρη πατρίδα μας.
Ίσως, επιτέλους ήρθε η ώρα να πιστέψουμε  στους εαυτούς μας και στο γεγονός  ότι, οι απόστρατοι στρατιωτικοί,  είχαν  και έχουν αυτό το κάτι που χρειάζεται, για να συμβάλλουν στο χτίσιμο μιας άλλης Ελλάδας αντιλαμβανόμενοι ότι το δίκιο μας θα το βρούμε μόνοι μας και όχι μέσω κάποιων άλλων που μας εκμεταλλεύονται και μας αντιμετωπίζουν μόνο σαν αριθμούς. Το παράδειγμα της συμπαθέστατης τάξης των καθαριστριών, που μας διδάσκει αρχές συνδικαλιστικής ωριμότητας, ας μας παραδειγματίσει.

ΟΜΑΔΑ Α.Α.Α.























































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com