Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

BINTEO---Κίνδυνος ανατροπής στο Αιγαίο: Παραγγέλθηκαν τα 2 πρώτα τουρκικά F-35 JSF [βίντεο] ...





Η Τουρκία αποφάσισε να παραγγείλει δύο μαχητικά αεροσκάφη F-35 της εταιρείας Lockheed Martin Corp, αναφέρει σήμερα σε ανακοίνωσή του αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.
 
Θα είναι η πρώτη παραγγελία που γίνεται στο πλαίσιο του σχεδίου της Τουρκίας, το οποίο έχει προαναγγελθεί, για την αγορά 100 μαχητικών αεροσκαφών F-35 έναντι 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία αναμενόταν να αρχίσει το ερχόμενο έτος.
 
Στην ανακοίνωση, η Τουρκία επισημαίνει ότι η δέσμευσή της στο πρόγραμμα F-35 Joint Strike Fighter (JSF) "συνεχίζει να είναι ισχυρή όπως πάντα". "Στο πλαίσιο αυτό, η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην πρόβλεψή της για την απόκτηση 100 F-35 αεροσκαφών όπως προγραμματιζόταν και είχε ανακοινωθεί προηγουμένως", προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
Η παραγγελία για τα δύο πρώτα μαχητικά του τύπου που αναμένοντε να φτάσουν στις τάξεις της ΤΗΚ από το 2017 θα κοστίσει λίγο παραπάνω από 400εκ.δολάρια. 
 
Η επιχειρησιακή ένταξη της πρώτης μοίρας δεν πρόκειται να γίνει πριν το 2020 αλλά η δική μας ΠΑ θα πρέπει να ενισχύσει τις δυνάμεις της αν θέλει να διατηρήσει το Αιγαίο στα χέρια της και ως πρώτο μέτρο θα μπορούσε να εντάξη σε υπηρεσία μια σειρά νέων αντιαεροπορικών συστημάτων ικανών να "βλέπουν" αεροσκάφη της κατηγορίας stealth  και αυτό είνα ικάτι που μόνο η ρωσική αμυντική βιομηχανία μπορεί να προσφέρει.













































defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com