Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Aυτά θα είναι τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών - Τι έδειξε η σημερινή επεξεργασία χθεσινού exit poll ...






Εκλογές τον Οκτώβριο και ένα "καυτό" καλοκαίρι δείχνει η χθεσινή δημοσκόπηση του Reutes που έκανε με την μέθοδο της κάλπης και συνόδευσε το exit poll των καναλιών και δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με σημαντική διαφορά της ΝΔ και το μήνυμα το πήρε πολύ δυνατά το Χρηματιστήριο.
Ως αποτέλεσμα για τρίτι κατά σειρά συνεδρίαση το Χρηματιστήριο έκλεισε σε αρνητικό έδαφος και μάλιστα με σημαντικές απώλειες: 1,99%. Το exit poll  για την πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογέςτης 25ης Μαίου έγινε από Kαπα Research και θεωρείται το πιό έγκυρο που έχει γίνει μέχρι σήμερα. Με μία διαφορά: Ότι σε δεύτερη σημερινή ανάγνωση και με δεδομένα τα σημεία που απέτυχε να προβλέψει το χθεσινό exit poll ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει ελαφρά λιγότερες ψήφους, όπως και το Ποτάμι, και υψηλότερα θα κινηθεί ο Λαϊκός Σύνδεσμος και το ΚΚΕ.
Ετσι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν να προηγείται με 28,4% με τη ΝΔ στο 22,7%, την Χρυσή Αυγή στο 8,7% και να ακολουθεί Το Ποτάμι 8,1%, το ΚΚΕ 6,4%, η ΕΛΙΑ 6,2%, οι ΑΝΕΛ 4%, η ΔΗΜΑΡ 1,4%, Αλλο Κόμμα 7,3% και αδιευκρίνιστη ψήφος 7,8%.
Οπως είπε και ο Η.Νικολακόπουλος για τα αρχικά exit poll τα τελικά ποσοστά υπερεκτιμήθηκαν στην πρώτη πρόβλεψη, λόγω των “πρόθυμων ΣΥΡΙΖΑίων” οι οποίοι διατράνωσαν την επιλογή τους όταν και όποτε ερωτήθηκαν από τους υπαλλήλους των εταιρειών μετρήσεων και το ίδιο ισχύει και για τους ψηφοφόρους του Ποταμιού που ανήκουν στην ίδια ενθουσιώδη ομάδα.
Σε μια δεύτερη σημερινή ανάγνωστη υπό το πρίσμα των χθεσινών τελικών αποτελεσμάτων ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται μεταξύ 25-27%, η ΝΔ μεταξύ 20-22%, η Χρυσή Αυγή μεταξύ 10-12%, το Ποτάμι μεταξύ 5-7%, το ΚΚΕ μεταξύ 7-8%, η Ελιά μεταξύ 5-6%, οι ΑΝΕΛ μεταξύ 3,5-5%, η ΔΗΜΑΡ μεταξύ 1-2%...
Αυτά θα είναι σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα της Κυριακής με συν/πλην 1,5 μονάδα για τα κομματα με διψήφιο ποσοστό και συν/πλην 1 μονάδα για τα μονοψήφια.
Τώρα, γιατί όλα δείχνουν εκλογές τον Οκτώβριο: Η διαφορά μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ θα "κάτσει" κάπου στις 3 μονάδες μεσοσταθμικά. Οι εκλγές ενωρίς το φθινόπωρο θεωρούνται από την κυβέρνηση η τελευταία θα πιθανότητά τους να ανατρέψουν το πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι εθνικές εκλογές την ερχόμενη άνοιξη είνα αναπόφευκτες...

























































defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com