Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Υποβρύχια: Από "γόρδιο δεσμό" τώρα μας λένε ότι διεκδικούμε 6 δις από το Σάφα!




Αποζημίωση που μπορεί να φθάσει ακόμη και τα 7 δις ευρώ διεκδικεί το ελληνικό δημόσιο από την Abu Dhabi Mar και την γερμανική Thyssen Krupp Marine System για την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχιων.

Το ελληνικό δημόσιο έχει προσφύγει σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος στο Διεθνές Δικαστήριο Διαιτησίας ,στο ίδιο που έχει προσφύγει εδώ και αρκετό καιρό ο ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Ισκαντάρ Σάφα.

Τι ζητά το ελληνικό δημόσιο με την προσφυγή του;

Να αναγνωριστούν οι αντισυμβατικές ,παράνομες και ζημιογόνες συμεπριφορές των δύο εταιρειών.

Βασικό επιχείρημα οι δραματικές επιπτώσεις που έχει η πολύχρονη καθυστέρηση παράδοσης των υποβρυσίων τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ στο ΠΝ. Με απλά λόγια η ελληνική πλευρά θα επικαλεστεί ακόμη και τον γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας,τη θέση της στο NATO ακόμη και την πρόθεσή της για καθορισμό ΑΟΖ!

Πάρα πολύ ωραία όλα αυτά . Αλλά προκύπτει ένα τεράστιο ερώτημα η απάντηση στο οποίο μπορεί ενδεχομένως να αποκαλύψει μεγάλες ευθύνες πολλών τα τελευταία χρόνια. Αφού υπήρχε αυτή η νομική δυνατότητα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμά της, γιατί τόσα χρόνια άπαντες υποστήριζαν ότι το θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων είναι αδιέξοδο. Στο τέλος του οποίου οι ίδιοι άφηναν να εννοηθεί ή το υποστήριζαν ευθέως ότι έπρεπε να πληρώσουμε τα λεφτά που ζητούσε ο Σάφα;

Ασφαλώς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Το πιθανότερο είναι ότι οι προσφυγές στην διεθνή διαιτησία θα καταλήξουν σε κάποια συμβιβαστική λύση η οποία ελπίζουμε να μην έχει κέρδη μόνο για την πλευρά Σάφα.

Συνάντηση Αβραμόπουλου - Ατζποντίεν


Την περασμένη Τετάρτη ο ΥΕΘΑ συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Thyssen  τον Αντζποντίεν. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και ο Γερμανός έδειξε ότι θέλει να τελειώνουν μ΄ αυτό το θέμα. Είναι σίγουρο βέβαια ότι όπως πάντα οι Γερμανοί θα προσπαθήσουν να βγάλουν κι άλλα χρήματα από την ολοκλήρωση της ναυπήγησης των τριών υποβρυχίων 214.

Οι εργαζόμενοι τουλάχιστον επέστρεψαν στην δουλειά η οποία είναι εγγυημένη για όσο θα προχωρούν οι εργασίες στα υποβρύχια.




































































onalert.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com