Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

Μόνο το 16,4% έχει καταθέσει ηλεκτρονικά τη δήλωση ...

Μόλις 35 μέρες απομένουν μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων και μόνο το 16,4% των φορολογούμενων έχει τακτοποιήσει την υποχρέωσή του.
Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει ανησυχία στο υπουργείο Οικονομικών που ενδεχομένως να αναγκαστεί να παρατείνει τις προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων και κατ' επέκταση τις ημερομηνίες πληρωμής των φόρων.
Οι φορολογούμενοι πρέπει να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους μέχρι τις 30 Ιουνίου, ενώ η πρώτη δόση του φόρου (εφόσον προκύπτει) πρέπει να καταβληθεί ανεξαρτήτως της ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης στις 31 Ιουλίου.Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου οικονομικών το 65% των φορολογούμενων που έχουν υποβάλει δήλωση δεν θα υποβάλει επιπλέον φόρο ή θα έχει επιστροφή.
Στο υπουργείο οικονομικών φοβούνται κατάρρευση του taxis από την μαζική υποβολή καθώς εκτός από τις φορολογικές δηλώσεις, το επόμενο διάστημα θα πρέπει να υποβληθούν οι συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών- προμηθευτών για το πρώτο τρίμηνο του έτους και το Ε9.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η πρώτη κίνηση που αναμένεται να κάνει το υπουργείο είναι να παρατείνει τις ημερομηνίες υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων.
Οι αρμόδιοι αποδίδουν την καθυστέρηση των φορολογούμενων σε 3 λόγους:
1.τα ασφαλιστικά ταμεία καθυστέρησαν σημαντικά να στείλουν τις βεβαιώσεις αποδοχών στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων
2.μέχρι τις 15 Μαϊου δεν είχαν διορθωθεί στο έντυπο Ε1 οι πρόφατές ευνοϊκές αλλαγές για τους άνεργους, τους φοιτητές και όσους έχουν εισοδήματα μόνο από μπλοκάκι
3.αρκετοί φορολογούμενοι -για άγνωστο λόγο -έχουν προγραμματίσει να καταθέσουν τις δηλώσεις τους μετά τις εκλογές.defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr