Κυριακή 20 Απριλίου 2014

“Oι πολιτικοί απατεώνες μας στέλνουν sms να μας ευχηθούν για την κατάντια που μας έφτιαξαν!”




Μήνυμα καταγγελία από έναν άνεργο πολίτη τον (Β.Κων) που εδώ και δύο χρόνια η κατοχική κυβέρνηση τον απέλυσε!
“KAΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΜΣ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ! ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ,ΑΥΤΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΑΜΟΙΒΕΤΕ ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΧΡΕΗ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΠΕΙΝΑΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΧΩ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !”
Το μήνυμα καταγγελία του ανέργου εστάλη στο ethnoshellas.gr
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ…
«Καμπάνες» από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ίσως πλησιάζουν για τους υποψήφιους βουλευτές των εκλογών της 6ης Μαΐου, μιας και τέθηκαν περιορισμοί στα SMS και MMS που στέλνουν και θα στέλνουν μέχρι τις εκλογές, ζητώντας τι άλλο, την ψήφο μας! Δεν είναι λίγες οι φορές που δεχόμαστε μηνύματα που μας ενοχλούν, ή ακόμα δεν συμφωνήσαμε ουδέποτε να λαμβάνουμε!
Από εδώ και στο εξής, η αποστολή επιτρέπεται αν και μόνο αν τα προσωπικά δεδομένα (ονοματεπώνυμα, αριθμοί κλπ) αποκτήθηκαν με νόμιμο τρόπο, σύμφωνα με την Αρχή, ύστερα από παράπονα πελατών σε εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίο προφανώς «βαρέθηκαν» το ασταμάτητο spamming
στις συσκευές τους, από υποψήφιους πολιτικούς.
Επίσης, στην σχετική οδηγία της Αρχή, υπάρχει η απαίτηση της δυνατότητας αντίρρησης του παραλήπτη στα εν λόγω μηνύματα εφόσον δεν επιθυμεί την λήψη τους (σύστημα opt-out), ακόμα κι αν οι πολιτικοί συνεχίζουν να αποστέλλουν μηνύματα.
Οι προϋποθέσεις διαφέρουν, πάντα σύμφωνα με το που αποστέλλονται τα μηνύματα (ταχυδρομείο, τηλέφωνο, FAX, e-mail, SMS ή MMS) και ακολουθούνται αναλόγως.
Στην «επίμαχη» οδηγία αναφέρονται τα εξής:
Η πολιτική επικοινωνία είναι μια νόμιμη δραστηριότητα για τη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων και της δημοκρατίας. Εντάσσεται, ωστόσο, στο πνεύμα της απευθείας εμπορικής προώθησης και επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις που άπτονται της ορθής ισορροπίας ανάμεσα στο έννομο συμφέρον των πολιτικών κομμάτων και στο δικαίωμα στην προστασία των προσωπικών δεδομένων. Βάσει των κανόνων που εφαρμόζονται στην απευθείας εμπορική προώθηση, η οδηγία διακρίνει αυτή που διεξάγεται μέσω ταχυδρομείου και εκείνη που χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά μέσα.
Για την απευθείας εμπορική προώθηση μέσω ταχυδρομείου η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων επιτρέπεται με τη συγκατάθεση του υποκειμένου των δεδομένων (πολίτη) ή υπό την προϋπόθεση ότι τα προσωπικά δεδομένα προέρχονται από νόμιμη πηγή και ο σκοπός της αρχικής επεξεργασίας τους είναι συμβατός με το σκοπό της πολιτικής επικοινωνίας.
Νόμιμες πηγές θεωρούνται:
◾οι δημόσιοι κατάλογοι (π.χ. οι τηλεφωνικοί κατάλογοι του ΟΤΕ, οι επαγγελματικοί κατάλογοι όπως ο Χρυσός Οδηγός, οι κατάλογοι εμπορικών εκθέσεων ή το νέο γενικό εμπορικό μητρώο για εταιρείες και εμπόρους),
◾τα μητρώα των επαγγελματικών επιμελητηρίων (δηλαδή το Εμπορικό Επιμελητήριο, ο Δικηγορικός και ο Ιατρικός Σύλλογος, το Τεχνικό Επιμελητήριο, κ.λ.π.) υπό την προϋπόθεση ότι ο ίδιος ο φορέας δεν θεωρεί αυτή την επεξεργασία ασύμβατη με το σκοπό της συμμετοχής στο μητρώο και τα μέλη, έχουν ενημερωθεί εκ των προτέρων για τη διαβίβαση των δεδομένων τους για το σκοπό της απευθείας εμπορικής προώθησης,
◾οι εκλογικοί κατάλογοι αποτελούν νόμιμη πηγή σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία και υπό την προϋπόθεση ότι τα δεδομένα καταστρέφονται μέσα σε τρεις μήνες από τη λήξη της εκλογικής περιόδου.
Σύμφωνα πάντα με την Αρχή, τα ευαίσθητα δεδομένα (για παράδειγμα οι πολιτικές πεποιθήσεις), θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν, με σκοπό την πολιτική επικοινωνία που διεξάγεται μέσω ταχυδρομείου από τα πολιτικά κόμματα, σε επίπεδο μελών του εκάστοτε κόμματος. Σε αυτή την περίπτωση, η συγκατάθεση στοιχειοθετείται με την υποβολή αίτησης μέλους κόμματος. Σε περίπτωση όμως που ένα μέλος (πχ ένας υποψήφιος βουλευτής/άλλο μέλος) ζητά τα δεδομένα άλλων μελών, το πολιτικό κόμμα επιτρέπεται να διαβιβάσει τα δεδομένα αυτά μόνο εάν το καταστατικό του κόμματος προβλέπει τη συγκεκριμένη χρήση δεδομένων, ή μετά από προηγούμενη συγκατάθεση των μελών.
Επίσης, τα δεδομένα ενός ατόμου μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας για αυτό το σκοπό εάν το άτομο έχει δηλώσει δημοσίως την υποστήριξή του, για παράδειγμα, στο πολιτικό κόμμα ή στον υποψήφιο. Για την επεξεργασία των ευαίσθητων δεδομένων απαιτείται προηγούμενη άδεια της Αρχής, ενώ δεν απαιτείται άδεια εάν τα δεδομένα χρησιμοποιούνται από τα πολιτικά κόμματα και δεν διαβιβάζονται σε τρίτα πρόσωπα.
Ως προς την πολιτική επικοινωνία με χρήση ηλεκτρονικών μέσων, στην οδηγία αναφέρεται πως οι υπεύθυνοι επεξεργασίας πρέπει να λαμβάνουν από πριν συγκατάθεση. Η συγκατάθεση αυτή πρέπει να παρέχεται είτε γραπτά, είτε με ηλεκτρονικά μέσα. Μονάχα μία είναι η εξαίρεση σ’αυτό τον κανόνα, η οποία είναι πως μόνο όταν o υπεύθυνος επεξεργασίας έχει αντλήσει τα προσωπικά δεδομένα που χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία στο πλαίσιο προηγούμενης επαφής για παρόμοιους σκοπούς (π.χ. κοινωνικές ή πολιτικές δραστηριότητες) δεν απαιτείται συγκατάθεση.































































http://www.makeleio.gr/?p=84259

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com