Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Ανάσταση "διάλειμμα" στον Γολγοθά διαρκείας - Τι πρέπει να καταλάβει η ηγεσία των ΕΔ ...



Η Ανάσταση του Κυρίου έγινε ο δικός μας Γολγοθάς όμως συνεχίζεται και γίνεται όλο και πιο ανηφορικός. Η Ελλάδα και οι πολίτες της απ΄ αύριο κιόλας συνεχίζουν την ανάβασή του . Το χειρότερο είναι ότι δεν μπορούν να δούν το τέλος του.

Στα μύρια όσα οικονομικά προβλήματα που ο καθένας μόνος του και όλη η χώρα μαζί καλείται να διαχειριστεί έρχονται να προστεθούν όπως όλα δείχνουν και θέματα εθνικά. Η τουρκική επιθετικότητα όπως εκδηλώνεται τις τελευταίες ημέρες προβληματίζει και αγχώνει την Αθήνα. Καμία από τις κινήσεις που οι Τούρκοι έχουν κάνει δεν θεωρείτε τυχαία και με αγωνία αναμένεται η συνέχεια. Δεν είναι η καλύτερη στιγμή για να βρεθεί η χώρα στη δίνη μιας ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης αλλά αυτά τα πράγματα δεν έχεις την δυνατότητα να τα επιλέξεις. Και γι΄ αυτό πρέπει ανά πάσα στιγμή η χώρα να είναι έτοιμη.

Γι΄ αυτό και πρέπει να αφήσουμε στην άκρη το “φαίνεσθε” και να ασχοληθούμε με την ουσία των προβλημάτων . Ειδικά στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίες αν οι ανησυχίες επαληθευτούν θα έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην διαχείριση οποιασδήποτε κρίσης προκύψει.

Καλά τα γαλόνια, τα παράσημα και οι στολές που θυμίζουν τους Βαλκανικούς πολέμους. Ωραία τα “συγγραφικά πονήματα” και τα “αποφθέγματα μεγάλων ανδρών” που εκδίδει το ΓΕΕΘΑ αλλά σήμερα η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από “συγγραφικές ανησυχίες” και επίδειξη ιστορικών γνώσεων . Έχει ανάγκη να αντιμετωπιστούν ζωτικής σημασίας προβλήματα που ταλαιπωρούν τις Ένοπλες Δυνάμεις, κάθε ώρα, κάθε μέρα. Το προσωπικό και τα προβλήματά του είναι το πρώτο και κυρίαρχο. Τους πήραν τα πάντα, τους υποσχέθηκαν πολλά, δεν τους έδωσαν τίποτα. Η απογοήτευση και ο θυμός δεν υπήρξαν ποτέ καλοί σύμβουλοι. Και σίγουρα ποτέ δεν αντιμετωπίστηκαν με επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Για τα προβλήματα του υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα αναφερθούμε με λεπτομέρειες για ευνόητους λόγους. Πραγματικά δεν γνωρίζουμε αν πράττουμε σωστά. Γιατί όπως πολλές φορές έχουμε γράψει η σιωπή και η κριτική δυστυχώς δεν μεταφράζεται απ΄ όσους έχουν την ευθύνη για την εύρυθμη λειουργία τους ως ευκαιρία για να διορθώσουν τα πράγματα. Γίνεται απλά ευκαιρία για να κρυφτούν και να κρύψουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Δυστυχώς οι θανάσιμοι κίνδυνοι που έχουν προκληθεί από τις μεγάλες ελλείψεις και την λανθασμένη επιλογή των Αρχηγών να αποφεύγουν να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι είναι τεράστιοι. Μπορεί να μην γράφονται αλλά δυστυχώς υπάρχουν. Ευχόμαστε να μην χρειαστεί να τους μάθουν οι Έλληνες πολίτες με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Μοναδική ευχή που προκύπτει αυθόρμητα; Να υπάρξει η στοιχειώδης σοβαρότητα και υπευθυνότητα εκεί που πρέπει, Να αφεθούν στην άκρη φιλοδοξίες και όνειρα ατομικά για γαλόνια και καρέκλες και να δοθεί προτεραιότητα στο κοινό καλό. Να καταλάβουν και αυτοί που διοικούν τις ΕΔ ότι όπως έχει η κατάσταση κανείς δεν μπορεί να γλιτώσει μόνος του κι ας είναι και Αρχηγός με πλατινένια γαλόνια. Ή όλοι μαζί θα αναστηθούμε ή όλοι θα παραμείνουμε κλεισμένοι στον τάφο. Ο χώρος των ΕΔ δεν μπορεί να εξαιρεθεί απ΄ αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com