Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Το Ισραήλ αλλάζει σχέδια για το αέριο και αφήνει απ’έξω την Κύπρο ...




Ανατροπή στα σχέδια της Κύπρου για την κατασκευή τερματικού υγροποίησης στο Βασιλικό φέρνουν οι ενεργειακές συνεργασίες του Ισραήλ με χώρες όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, σύμφωνα με το οποίο το 2015 είναι πιθανό να τοποθετηθούν αγωγοί από το Ισραήλ στην Τουρκία, ενώ ετοιμάζεται συνεργασία του Τελ Αβίβ με την Αίγυπτο, με στόχο τις εξαγωγές στην Ασία.
Το συγκεκριμένο σενάριο, σημειώνεται στο σχετικό τηλεγράφημα, αναστέλλει προηγούμενα σχέδια του Ισραήλ για διάθεση αερίου σε τερματικό σταθμό εξαγωγής αερίου στην Κύπρο, επιφέροντας και πλήγμα στις φιλοδοξίες της Λευκωσίας.
Οι Κύπριοι υπολόγιζαν ότι θα έπαιρναν επιπλέον ισραηλινό αέριο, ωστόσο το Ισραήλ εμφανίζεται ολοένα και πιο απρόθυμο να μοιραστεί το αέριό του με ένα ανταγωνιστικό έργο στην Κύπρο, καθώς οι σχετικές συζητήσεις σταμάτησαν.
Πέραν τούτου, οι Ισραηλινοί δείχνουν να προσανατολίζονται, ως εναλλακτική λύση, σε ένα πλωτό τερματικό υγροποίησης.







Το άρθρο του Reuters






kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com