Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Το εθνόσημο στις στολές των στρατιωτικών απαντά στη βλακεία που γίνεται ... σημαία ....



Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης
Τέλος στις ανυπόστατες φήμες και στις ασυναρτησίες που διοχετεύονταν για μήνες στο διαδίκτυο από διάφορους κύκλους, βάζει η τοποθέτηση της ηγεσίας των ΕΔ, για το θέμα του εθνοσήμου που θα φέρεται στις στολές των στρατιωτικών. Ένα θέμα για το οποίο προκλήθηκαν αντιδράσεις χωρίς φυσικά να υπάρχει λόγος, τουλάχιστον για όσους διαθέτουν τη στοιχειώδη λογική και ψυχραιμία να αντιληφθούν τη διαφορά μεταξύ αλήθειας και ψέματος... 
Συγκεκριμένα, εδώ και πολλές εβδομάδες έχει διαρρεύσει η "είδηση" της ... κατάργησης της ελληνικής σημαίας και του εθνοσήμου από τις στολές των στρατιωτικών. Όπως είναι φυσικό, την ευκαιρία εκμεταλλεύτηκαν διάφοροι ημιμαθείς αλλά και καλοθελητές οι οποίοι με ευκολία ξεσπάθωσαν κατά πάντων και κυρίως κατά της ηγεσίας των ΕΔ, μιλώντας για ... προδοσίες, ντροπές και άλλα παρόμοια. Λες και δεν υπήρχαν σοβαρότερα ζητήματα στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Φυσικά πολλοί περισσότεροι απλά παρασύρθηκαν από την φημολογία και τα τερατουργτήματα που γράφτηκαν -κυρίως- στον ανεξέλεκτο και θαυμαστό κόσμο του διαδικτύου, χωρίς να έχουν δόλο.
Αυτό είναι το εθνόσημο, δηλαδή το επίσημο έμβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας που θα φέρεται από τους στρατιωτικούς στις στολές.
Η επίσημη διάψευση όλων αυτών των "επαναστατών" του πληκτρολογίου, ήρθε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς πρόκειται να αλλάξει στις στολές των στρατιωτικών. "Αυτό είναι το εθνόσημο, δηλαδή το επίσημο έμβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας που θα φέρεται από τους στρατιωτικούς στις στολές", έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.
Σημειώνεται, πως το εθνόσημο υπήρχε και παλαιότερα στις στολές των στελεχών των ΕΔ, ή και στρατιωτών ακόμα......



 (όπως π.χ. στα κράνη τους) όμως τα τελευταία χρόνια είχε επικρατήσει η τοποθέτηση της σημαίας στο μανίκι της στολής κατά τα αμερικανικά πρότυπα. Καλή λοιπόν η ... αντιγραφή αρκεί να έχει να σου προσθέσει κάτι. Στην προκειμένη περίπτωση, νομίζουμε πως το επίσημο έμβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας αποκαθιστά τα πράγματα και κυρίως έρχεται να κλείσει τον κύκλο μιας ανούσιας συζήτησης που ανακύκλωνε ένα ψέμα, μόνο και μόνο επειδή κάποιοι έχουν κάνει την βλακεία ... σημαία.



















http://defenceline.gr/index.php/enoples-dynameis/item/1362-ethnosimo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com