Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Απόστρατοι της ΠΑ θα φορολογηθούν και για τρίμηνες αποδοχές του 2014!!!



Μια μεγάλη αδικία επισημαίνει με επιστολή της προς τον ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλο η ΑΝΕΑΕΔ. Αξιωματικοί της ΠΑ που αποστρατεύθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο πήραν βεβαιώσεις για την φορολογική δήλωση που θα υποβάλλουν οι οποίες περιλαμβάνουν αποδοχές και του 2014!
Στην επιστολή της η ΑΝΕΑΕΔ αναφέρει:


Κύριε Υπουργέ

Τις τελευταίες ημέρες ήρθαν σε γνώση της ένωσης μας στοιχεία που αφορούν μισθολογικά – φορολογικά θέματα συναδέλφων που αποστρατεύτηκαν πρόσφατα (Δεκέμβριος 2013).
Οι αποστρατευθέντες συνάδελφοι είναι της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α), υπηρετούσαν στη περιοχή της Λάρισας , μισθοδοτούνταν από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ)- ΚΜΗ/ΓΕΑ – ΟΛΚΑ και ο αριθμός τους ανέρχεται σε αρκετές δεκάδες. 
Συγκεκριμένα οι εν λόγω συνάδελφοι αποστρατεύθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου 2013 και έλαβαν όπως προβλέπεται τρίμηνες αποδοχές εν αναμονή εκδόσεως της συνταξιοδοτικής πράξης από το ΓΛΚ. Οι τρίμηνες αυτές αποδοχές σαφώς αφορούν το πρώτο τρίμηνο του 2014. 
Σύμφωνα με τα ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014 που εκδόθηκαν από το ΓΕΑ, κατατέθηκαν μέσω τραπεζών στους λογαριασμούς των δικαιούχων τις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου 2013, πληρωτέα ποσά κατά μέσο όρο πάνω από 3.500 € . 
Πρόσφατα έλαβαν από τις μονάδες που υπηρετούσαν ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 1-1-2013 ΕΩΣ 31-12-2013. Σε αυτή τη βεβαίωση ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ και οι τρίμηνες αποδοχές που εισπράχτηκαν μεν τις τελευταίες μέρες του 2013 αλλά αφορούσαν τους πρώτους 3 μήνες του 2014. 
Η παραπάνω βεβαίωση θα χρησιμοποιηθεί για τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης του 2014 και αφορά τα εισοδήματα του 2013.
Με αυτή τη πρακτική οι συνάδελφοι θα υποστούν μια σοβαρή και άδικη κατά την γνώμη μας οικονομική επιβάρυνση που θα οφείλεται στους παρακάτω λόγους :
α. Αποδοχές τριών (3) μηνών που αφορούν το 2014 προστίθενται στα εισοδήματα του 2013με αποτέλεσμα την αυξημένη επιβάρυνση σε φόρο και πιθανόν το εισόδημα να φορολογηθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα (Εισόδημα από 25.000 – 42.000 φορολογείται πλέον με 32%). 
β. Η μείωση – έκπτωση φόρου με βάση τη κλίμακα μισθωτών – συνταξιούχων (μείωση φόρου 2.100 € μέχρι εισοδήματος 21.000 , μείωση 2.000 € για εισόδημα μέχρι 22.000κ.ο.κ.),ουσιαστικά αναιρείται σε ένα βαθμό, γιατί προστίθενται εισοδήματα περίπου 3.500 € επομένου έτους και αυξάνουν το συνολικό εισόδημα , με αποτέλεσμα τη μείωση της έκπτωσης φόρου. 
γ. Μεγαλύτερη παρακράτηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης (ΕΕΣ) του Ν.3986/2011 (2% για εισοδήματα πάνω από 20.000€).
δ. Τα εισοδήματα, των συνταξιούχων πλέον συναδέλφων του 2014 , θα είναι αισθητά μειωμένα (κατά 3 μήνες) με αποτέλεσμα τον κίνδυνο να φορολογηθούν βάσει τεκμηρίων και όχι πραγματικού εισοδήματος.

Επιπλέον παρακαλούμε να ληφθεί υπόψη ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι ΔΕΝ επέλεξαννα λάβουν τη προκαταβολή των τριών (3) μηνών του 2014 στο τέλος του 2013 και ΟΥΤΕ ρωτήθηκαν γι’ αυτό.
Μετά τα παραπάνω διαφαίνεται μια σοβαρή αδικία που θα επηρεάσει την ήδη βεβαρυμμένη οικονομική κατάσταση των συναδέλφων. 
Στη διάθεση μας βρίσκονται Αναλυτικά Φύλλα Μισθοδοσίας Δεκεμβρίου 2013 και Ιανουαρίου 2014 για τις τρίμηνες αποδοχές (ΓΕΑ – ΟΛΚΑ), βεβαίωση αποδοχών για τα εισοδήματα συνολικά του 2013 καθώς και τα στοιχεία των ενδιαφερομένων συναδέλφων.

Κύριε Υπουργέ.
Παρακαλούμε να εξετάσετε το σοβαρό αυτό θέμα, το οποίο δημιουργήθηκε χωρίς την θέληση των συναδέλφων και έχει άμεση αρνητική οικονομική συνέπεια γι’ αυτούς και να αναλάβετε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την εύρεση αποδεκτής και δίκαιης λύσης.
Είμαστε στην διάθεσή σας για την παροχή τυχόν πρόσθετων στοιχείων και δικαιολογητικών που θα απαιτηθούν και παράλληλα αναμένουμε την, σε εύλογο χρόνο, ενημέρωση μας για τις ενέργειές σας, όπως προβλέπεται από τις οικείες διατάξεις του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ΦΕΚ: Α΄ 45// 1999). 
























































onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com