Σάββατο 19 Απριλίου 2014

ΕΑΒ: Ποιοι κάνουν λόγο για βόλεμα ημετερων .....




Προσλήψεις στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορεί την  κυβέρνηση  και τη διοίκηση της ΕΑΒ, ότι αντί να προβούν  στις, αναγκαίες για την ανάπτυξη της ΕΑΒ, προσλήψεις, όπως είχαν υποσχεθεί, προχώρησαν σε ένα «Οργανόγραμμα-βόλεμα των ημετέρων». 

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρουν σε  ερώτησή τους οι βουλευτές κκ Δ. Στρατούλης και Ι.Σταθάς, η Διοίκηση της ΕΑΒ αντί να προχωρήσει στην εκπόνηση ενός λειτουργικού, ολιγομελούς και προπάντων αξιοκρατικού οργανογράμματος, αναδεικνύοντας παράλληλα μια αντικειμενική διαδικασία στελέχωσης, με το οργανόγραμμα που εκπόνησε, όχι μόνο στέλνει μήνυμα απαλλαγής ευθυνών όλων των προηγούμενων διοικητικών ατασθαλιών, αλλά αντίθετα επιβραβεύει ουσιαστικά το προσωπικό του κομματικού, συνδικαλιστικού και κυβερνητικού μηχανισμού.

Όλα τα παραπάνω,γράφουν,  δημιουργούν απογοήτευση στο προσωπικό με αποτέλεσμα ηΕΑΒ να αιμορραγεί από αποχωρήσεις και μεταναστεύσεις του πιο δυναμικού, νεανικού και ταυτόχρονα έμπειρου τεχνικού προσωπικού, που αναγκάζεται σε αναζήτηση καλύτερης τύχης σε άλλες χώρες.
Υποστηρίζουν ότι σύμφωνα με το οργανόγραμμα του 2011, οι  θέσεις στελεχών σε σύνολο 1.900 εργαζομένων ήταν: 6  θέσεις Γενικού  Διευθυντή,  28 θέσεις Διευθυντή και 66 θέσεις προϊσταμένου Τομέα.

Σήμερα σε σύνολο 1.350 εργαζομένων, το νέο οργανόγραμμα αποτελείται από 8 Γενικές Διευθύνσεις, 28 Διευθύνσεις, 2 Υποδιευθύνσεις, 63 Τομείς  και σε πολλές απ’ αυτές χωρίς υφισταμένους, ή ουσιαστικό αντικείμενο. Σημειώνουμε δε, προσθέτουν, ότι οι παραπάνω θέσεις ευθύνης, ήταν ήδη από το 2011 υπεράριθμες, ως αποτέλεσμα της εναλλαγής των κομμάτων εξουσίας στην διακυβέρνηση της Χώρας και του βολέματος των «δικών μας παιδιών» σε θέσεις ευθύνης, κρατώντας παράλληλα και την προηγούμενη στελέχωση στο «ψυγείο». 

Αυτή η φάμπρικα προσχηματικών Διευθύνσεων και Τομεαρχιών, των προηγουμένων ετών, εξηγεί γιατί το σημερινό στελεχιακό δυναμικό διατηρείται ίδιο σε όγκο παρότι το προσωπικό έχει υποστεί δραματική συρρίκνωση.

Η όποια μείωση έχει σημειωθεί συνολικά στο οργανόγραμμα (240 θέσεις σήμερα έναντι 280 το 2011), παρατηρείται μόνο σε Προϊσταμένους Συνεργείων/Υπηρεσιών και Υπευθύνων Δραστηριότητας, διαμορφώνοντας μια κατάσταση την οποία οι εργαζόμενοι περιγράφουν χαρακτηριστικά ως ανάποδη πυραμίδα.
Σκοπός του νέου οργανογράμματος, στο μεγαλύτερο μέρος του, ήταν για μια ακόμα φορά το κατά παραγγελία «βόλεμα των ημετέρων».

Και συνεχίζουν:

Ενδεικτικά ακραία παραδείγματα δημιουργίας άσκοπων οργανικών θέσεων και αναξιοκρατικών στελεχώσεων, σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων είναι: 

Δημιουργείται νέα Γενική Δ/νση Συμβάσεων, η οποία αναφέρεται στην Γενική Δ/νση Υποστήριξης, ενώ υφίσταται ακόμα η θεσπισμένη με προηγούμενο οργανόγραμμα Διεύθυνση Συμβάσεων, η οποία αναφέρεται στην Γενική Δ/νση Εμπορικού.
Δημιουργείται νέα Δ/νση Οικονομικής Διαχείρισης, με ταυτόχρονη δημιουργία Τομέα Χρηματο-οικονομικής διαχείρισης που αναφέρεται στην Δ/νση Λογιστηρίου.
Δημιουργούνται 2 νέες  θέσεις Αναπληρωματικών Δ/ντών, στην Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού και Εφοδιαστικής αλυσίδας, χωρίς να απαιτούνται.
Υπάλληλος που προσλήφθηκε με 3ετή Σύμβαση και έχοντας διανύσει το ήμισυ του χρονικού διαστήματος αυτής, αναβαθμίζεται σε Αναπληρωτή Γενικό Δ/ντή στην Γενική Δ/νση Εμπορικού.
 Στην Δ/νση Προγραμματισμού και Διαχείρισης Πόρων, δημιουργείται ο Τομέας Διαχείρισης Πόρων και υπεργολαβιών ενώ ήδη υπάρχει ο Τομέας Προγραμματισμού Πόρων και υπεργολαβιών.
Δημιουργείται νέα  Δ/νση Οργάνωσης Παραγωγής, που έχει επανδρωθεί με ένα Δ/ντή, τρεις Τομεάρχες και ένα υφιστάμενο.

Επειδή αυτό που χρειάζεται η ΕΑΒ, είναι προσλήψεις τακτικού προσωπικού,  για να στελεχώσει τις γραμμές παραγωγής και όχι αύξηση των στελεχών.

Επειδή η προσφορά εργασίας του εναπομείναντος προσωπικού δεν επαρκεί να καλύψει τις μεγάλες και κατεπείγουσες ανάγκες της.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Ποιες οι πραγματικές επιχειρησιακές ανάγκες και ποια τα αναπτυξιακά εκείνα κριτήρια, που οδήγησαν τη νεοσύστατη Διοίκηση της ΕΑΒ, στην εκπόνηση ενός τόσο υπερμεγέθους οργανογράμματος; Ποιο το συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο της Διοίκησης και με ποιες ακριβώς αξιοκρατικές διαδικασίες, δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο οργανόγραμμα; Θα προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση αυτού του οργανογράμματος-εκτρώματος και θα προχωρήσει στη σύσταση νέου οργανογράμματος, που θα καλύψει τις πραγματικές ανάγκες της ΕΑΒ;


2. Θα προχωρήσει η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν στην υλοποίηση των εξαγγελιών τους που προέβλεπαν ανάπτυξη και αναβάθμιση της δημόσιας ΕΑΒ, προς όφελος της Εθνικής οικονομίας και της Άμυνας της χώρας ή αποσκοπεί  στην απαξιωσή της, ώστε να αποτελέσει ελκυστικό πακέτο για την παράδοσή της στα ιδιωτικά συμφέροντα;

3. Είναι στις προθέσεις της διορισμένης από την Κυβέρνηση, Διοίκησης της ΕΑΒ, η ανάθεση έργου της, με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού, σε υποκατασκευαστές και εργολάβους, πράγμα που ουσιαστικά θα παρέδιδε το έργο της ΕΑΒ σε ιδιωτικά συμφέροντα; Σκοπεύει η Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα, έστω και τώρα, στις απαραίτητες προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, μέσω ΑΣΕΠ(ν.2190\1994), για την κάλυψη των πάγιων αναγκών της ΕΑΒ, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται με επάρκεια στις διαρκείς συμβατικές της υποχρεώσεις και να σταματήσει να πλήττεται το κύρος και η αξιοπιστία της;


















































































onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com