Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

To NBC αποκαλύπτει την ύπαρξη επιβατών με πλαστά διαβατήρια – Όλες οι ενδείξεις δείχνουν αεροπειρατία ...




Σενάρια περί ενδεχόμενης αεροπειρατείας ή τρομοκρατικής ενέργειας πυροδοτεί η είδηση ότι δύο εκ των επιβατών στην πτήση της Malaysia ταξίδευαν με κλεμμένα διαβατήρια. Πηγές ανέφεραν μιλώντας στο NBC ότι στη μοιραία πτήση είχαν επιβιβαστεί δύο άνθρωποι με πλαστά στοιχεία, καθώς κατείχαν κλεμμένα διαβατήρια.
Οπως ανέφερε η ίδια πηγή μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο ενημέρωσης δεν έχει βρεθεί ακόμη κάποια ένδειξη ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, τονίζοντας, παράλληλα, ότι οι δύο συγκεκριμένοι επιβάτες θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιήσει πλαστά διαβατήρια για την επιβίβασή τους στο αεροπλάνο λόγω κάποιας άλλης αιτίας, όπως, για παράδειγμα, λόγω λαθρεμπορίου ναρκωτικών.
«Είμαστε ενήμεροι για την ύπαρξη των δύο πλαστών διαβατηρίων» είπε χαρακτηριστικά αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης και πρόσθεσε πως «Δεν έχουμε βρει ακόμη ένα σαφή ένδειξη ότι πρόκειται για τρομοκρατία. Ωστόσο, είναι ακόμη πολύ νωρίς και τίποτα δεν είναι οριστικό».
Οπως σημειώνει το NBC και τα δύο διαβατήρια είχαν κλαπεί στην Ταϋλάνδη. Το ένα ανήκε σε Ιταλό κα είχε κλαπεί πριν από ένα χρόνο, περίπου. Ο πατέρας του, μάλιστα, με τον οποίο επικοινώνησε το NBC, ανέφερε πως ο άνδρας βρίσκεται σε διακοπές στην Ταϋλάνδη και είναι ασφαλής.
Το δεύτερο διαβατήριο, όπως φαίνεται, ανήκει σε έναν Αυστριακό, το όνομα του οποίου βρέθηκε στη λίστα επιβατών. Το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών, πάντως, επιβεβαίωσε ότι το διαβατήριο του εν λόγω Αυστριακού είχε κλαπεί πριν δύο χρόνια κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Ασία. «Πιστεύουμε ότι το όνομα και το διαβατήριο χρησιμοποιήθηκαν από αγνώστων στοιχείων άτομο για να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο», δήλωσε στο NBC εκπρόσωπος του αυστριακού ΥΠΕΞ.
Αναλυτές τρομοκρατίας, πάντως, όπως σημειώνει το NBC, δηλώνουν ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο γεγονός να επιβιβάζεται ένα άτομο με πλαστό διαβατήριο σε αεροπλάνο. Πόσο μάλλον δύο άτομα στην ίδια πτήση.
Πάντως, σημειώνεται ότι στη Μαλαισία δεν υπάρχει αξιοσημείωτη τρομοκρατική δραστηριότητα, και ότι η συγκεκριμένη χώρα είναι υποδειγματική σε ότι αφορά την ασφάλεια των αεροδρομίων.
Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Ναγίμπ Ραζάκ, σύμφωνα με το Associated Press ερωτώμενος σχετικά νωρίτερα, πάντως, τόνισε ότι οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.
Από την πλευρά τους, Αμερικανοί αξιωματούχοi, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, τόνιζαν ότι στο αεροπλάνο συνέβη κάτι γρήγορο και καταστροφικό.
Πάντως, η όποια έρευνα για το αν η εξαφάνιση του αεροπλάνου της Malaysia Airlines σχετίζεται με τρομοκρατική ενέργεια, θα πάρει αρκετό χρόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι για να αποκλειστεί ότι η συντριβή της πτήσης 800 της TWA το 1996 σχετίζεται με τρομοκρατική ενέργεια, χρειάστηκε να περάσει περισσότερο από ένας χρόνος.
Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN είναι αρκετοί οι επιβάτες που φαίνεται ότι ταξίδευαν με κλεμμένα διαβατήρια. Επί του παρόντος ωστόσο έχει επιβεβαιωθεί μόνο η χρησιμοποίηση των δύο κλεμμένων διαβατηρίων από τον Αυστριακό και τον Ιταλό Μαράλντι.











http://armynews.gr/?p=17657

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com