Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Φωτό από το τουρκικό πλοίο που προσάραξε στην Μύκονο .....



Τουρκικό φορτηγό πλοίο προσάραξε στη Μύκονο.

Πρόκειται για το πλοίο Yusuf Cepnioglu μήκους 116 μ. και πλάτους 19 μ., το οποίο είναι φορτωμένο με κοντέινερ.
Προσάραξε την Παρασκευή το απόγευμα σε βραχώδη περιοχή βόρεια των ακτών της Μυκόνου. Στο πλοίο προκλήθηκε μεγάλη εισροή υδάτων και έχουν κατακλυστεί από νερά το μηχανοστάσιο, οι δεξαμενές καυσίμων και ο χώρος του φορτίου.




Επιβαίνουν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα, όλοι Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι αναγκαστικά εγκατέλειψαν το πλοίο. Τα 11 μέλη του πληρώματος παραλήφθηκαν από πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Σύρου που έσπευσε για βοήθεια στην επιχείρηση. Τους εναπομείναντες παρέλαβε  ελικόπτερο super puma.
Το πλοίο, που ήταν φορτωμένο με 204 κοντέινερ, είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη με προορισμό την Τυνησία.




Μέχρι στιγμής:  έχει αναφερθεί μικρή θαλάσσια ρύπανση στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή και γίνεται προσπάθεια να μην πάρει μεγαλύτερη έκταση.
Στην περιοχή βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ενώ το απόγευμα θα φτάσουν τρία ρυμουλκά. 
Πάντως, η επιχείρηση μόνο εύκολη δεν είναι, καθώς το πλοίο έχει πάρει κλίση (έστω και μικρή), ενώ ήδη έχουν πέσει στη θάλασσα κάποια κοντέινερ! 
Εκφράζονται φόβοι ακόμη και για βύθιση του πλοίου!

ΠΗΓΗ: mykonoszoo


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com