Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

“Υπεράσπιση” του Α/ΓΕΕΘΑ για την αποστολή οπερέτα στην Αφρική ...




Περί “χονδροειδών ψεμμάτων” διαβάζουμε σε κυριακάτικη εφημερίδα η οποία αφιερώνει συστηματικά πλέον μια σελίδα υπεράσπισης του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου . Μετά από το ολοσέλιδο δημοσίευμα για …”τους 36 μήνες που άλλαξαν τα πάντα στο ΓΕΕΘΑ” και το οποίο έκανε πολλούς αξιωματικούς να αναρωτηθούν αν μπαίνουν …στο ίδιο ΓΕΕΘΑ μ΄ αυτό που περιγραφόταν στο ρεπορτάζ , έρχεται δεύτερο χτύπημα.
Η επιχείρηση οπερέτα στη Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία. Οπερέτα σ΄ ότι αφορά στην ελληνική συμμετοχή,γιατί οι Γάλλοι που την κάνουν έχουν σοβαρότατα συμφέροντα κι έψαχναν ένα “θυμα” για να παρουσιάσουν το δικό τους ξεκαθάρισμα ως “επιχείρηση της ΕΕ”. Και το εύκολο “θύμα” είναι πάντα η Ελλάδα.
Για να μην μακρυγορούμε το δημοσίευμα απαντά σ΄ όσους διαφωνούν με την ανάγκη η Ελλάδα να εμπλακεί σε μια επιχείρηση που μόνο χασούρα θα έχει. Αποφεύγει να αναφερθεί στην εικόνα της χώρας που είναι αστεία, αφού από εκεί που θα …διοικούσαμε με δικό μας στρατηγό φθάσαμε στο σημείο -μετά από το κράξιμο που έπεσε- να μην δίνουμε ούτε χειριστές για τις επικοινωνίες που θα δώσουμε για να κάνει επιχειρήσεις ο Γάλλος στρατηγός από τη Λάρισα. Με απλά λόγια είτε εμπλέκεσαι κάπου όπως πρέπει ,είτε λες όχι όπως είπαν πολλοί άλλοι Ευρωπαίοι που δεν είναι και πτωχευμένοι.
Αμφισβητεί το δημοσίευμα ότι θα υπήρχε κίνδυνος ακόμη και γι΄ αυτούς τους λίγους Έλληνες που θα πήγαιναν με βάση τον αρχικό σχεδιασμό . Το ότι γίνεται το “έλα να δεις” και κάθε μέρα υπάρχουν δεκάδες νεκροί δεν απασχολεί το δημοσίευμα.
Η αιτιολόγηση της αναγκαιότητας της ελληνικής εμπλοκής στην Αφρική λυπούμεθα αλλά δεν μπόρεσε να γίνει κατανοητή από την αναλυση του δημοσιεύματος όσες αναγνώσεις κι αν κάναμε. Προφανώς οι πνευματικές μας ικανότητες είναι υποδεέστερες του συντάκτη.
Τώρα για να αφήσουμε τα μισόλογα. Η γκάφα της εμπλοκής μας σε μια επιχείρηση που ούτε να την συζητήσουμε δεν έπρεπε , δεν καλύπτεται με τίποτα. Κατανοούμε τις φιλοτιμες προσπάθειες όσων βλέπουν με συμπάθεια την ηγεσία του ΓΕΕΘΑ αλλά το καλύτερο νομίζουμε είναι να αφήσουν το θέμα να περάσει χωρίς πολλές φανφάρες και προσπάθεις αιτιολόγησης της ανόητης εμπλοκής μας. Ελπίζουμε οι Γάλλοι να τελειώσουν γρήγορα τις εκκαθαρίσεις τους και κυρίως ελπίζουμε πράγματι να μας πληρώσει η ΕΕ τα λεφτά που θα μας κοστίσει η όλη ιστορία.








http://armynews.gr/?p=15408

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com