Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΣΔΟΕ: Θα «βάζει χέρι» στις καταθέσεις χωρίς καμία άδεια ...





Άμεση πρόσβαση σε εκατομμύρια τραπεζικούς λογαριασμούς ευελπιστεί να έχει εντός του μήνα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, με στόχο τον άμεσο εντοπισμό της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος.
Τότε, θα τεθεί σε ισχύ το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών.
Στο στόχαστρο των... e-ράμπο του ΣΔΟΕ θα μπουν υποθέσεις όπου υπάρχουν ενδείξεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος ή παράνομου πλουτισμού, ανάμεσά τους και οι γνωστές... λίστες (Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν).
Όπως αναφέρει δημοσίευμα εφημερίδας, επιλεγμένη ομάδα διαπιστευμένων ελεγκτών θα αποκτά online πρόσβαση για να παρακολουθεί το ύψος των καταθέσεων και την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών, με στόχο τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος.
Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ θα έχουν τη δικαιοδοσία να προχωρούν με διαδικασίες εξπρές στην άρση του τραπεζικού απορρήτου και μάλιστα σε 24ωρη βάση!
Σύμφωνα με στελέχη του ΣΔΟΕ το πλεονέκτημα των ελεγκτών θα είναι πως οι κινήσεις τους θα γίνονται χωρίς να το γνωρίζουν ούτε καν οι ίδιες οι τράπεζες!
Και αυτό για να αποκλειστεί το ενδεχόμενοι οι καταθέτες να ενημερωθούν από την τράπεζα!
Ανησυχία στους μικροκαταθέτες
Αυτό φυσικά έχει προκαλέσει πανικό στους μικροκαταθέτες, που πιστεύουν πως αυτός είναι ένας τρόπος για να βάλει «χέρι» το κράτος στις καταθέσεις τους, κυρίως αν έχουν χρέη στο Δημόσιο.
Άλλωστε τις τελευταίες μέρες έγιναν γνωστές αρκετές υποθέσεις «τυφλών» κατασχέσεων από τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη στο Δημόσιο.










newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com