Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Κορώνα - γράμματα η τύχη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας...




Αμέσως μετά από το φιάσκο με την Gazprom και τη ΔΕΠΑ, το κυβερνητικό επιτελείο , αναζήτησε μια εντυπωσιακή κίνηση που θα “άλλαζε το κλίμα”. Στο τραπέζι αμέσως έπεσε από τους “αντιμιλιταριστές γιάπηδες” που περισσεύουν και στη ΝΔ, το κλείσιμο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων. 

Τότε την “γλίτωσαν” επειδή ο άλλος “πόλος” των λεγόμενων “εθνικιστών” επέμεναν ότι η αμυντική βιομηχανία πρέπει να μείνει ανοιχτή . Κι έτσι τη ...πλήρωσε η ΕΡΤ.

Βέβαια η σωτήρια επιμονή για να παραμείνει ανοιχτή η αμυντική βιομηχανία δεν έγινε με βάση κάποιο σχέδιο πραγματικής της σωτηρίας αλλά με την ...αγωνία της Χρυσής Αυγής! “Θα μας κατηγορήσουν ότι αφήνουμε τη χώρα “γυμνή” και τις Ένοπλες Δυνάμεις ακάλυπτες”. 

Η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία παραπαίει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Και καμία κυβέρνηση “πράσινη”, “γαλάζια” και τώρα “γαλαζοπράσινη” δεν έκανε τίποτα απολύτως για να σταματήσει τη κατηφόρα. Υπήρξε υπουργός Εθνικής Άμυνας , που στις αγωνίες εργαζομένων είχε απαντήσει: “Δεν παίρνετε κανονικά το μισθό σας; Τι ανησυχείτε”. Μισθό έπαιρναν αλλά ήξεραν οι άνθρωποι ότι επειδή δεν παρήγαγαν τίποτα κάποια στιγμή δεν θα είχαν από που να πάρουν χρήματα.



Στόχος των μεγάλων της Ευρώπης και πρώτα απ΄ όλα της Γερμανίας είναι να μην υπάρχουν πουθενά αμυντικές βιομηχανίες έστω και περιορισμένων δυνατοτήτων


Παρόλα αυτά τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα μπορούν να ορθοποδήσουν αν υπάρξει ένα συμμάζεμα κι ένα αποτελεσματικό σχέδιο. Πρώτα απ΄ όλα όμως πρέπει να αποφύγουν το λουκέτο που οι Ευρωπαίοι φαίνονται αποφασισμένοι να απαιτήσουν από την ελληνική κυβέρνηση. Γιατί επιμένουν τόσο;

Στόχος των μεγάλων της Ευρώπης και πρώτα απ΄ όλα της Γερμανίας είναι να μην υπάρχουν πουθενά αμυντικές βιομηχανίες έστω και περιορισμένων δυνατοτήτων. Οι μόνοι που κατά την άποψή τους έχουν δικαίωμα να έχουν αμυντική βιομηχανία είναι οι Γερμανοί, οι Γάλλοι,οι Βρετανοί ,άντε και οι Ιταλοί. 

Η ελληνική κυβέρνηση λέει ότι δεν θα κάνει πισω και δεν θα δεχτεί την απαίτηση να κλείσουν τα ΕΑΣ.

Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά το εννοεί. Το βέβαιο είναι ότι τα επόμενα 24ωρα η τύχη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας παίζεται κορώνα γράμματα. 







onalert,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com